Toimub MTÜ Mondo haridustöötajatele suunatud suvekool

10. juuni 2021 MTÜ Mondo - Kommenteeri artiklit

Energia talu Viljandimaal võõrustab haridustöötajatele suunatud MTÜ Mondo suvekooli. Suvekool toimub 16.‒19. augustini ning sel aastal on fookuses kliimamuutused ning selle seosed sotsiaalse õigluse ning inimõigustega. Osalema on oodatud on kõik haridustöötajad, kes töötavad õpilastega II‒IV kooliastmeni. Osalemiseks tuleb täita registreerimisvorm hiljemalt 20. juuniks.

Kliimamuutused on ühiskondlikus arutelus aasta-aastalt aina tähtsamal kohal. Tegu on ühega käesoleva sajandi suurimatest väljakutsetest ning selle probleemi keerukus tekitab paljudes noortes muret ning ärevust. Muutuv kliima toob endaga kaasa kaugeleulatuvad tagajärjed meie elukeskkonnale, sealhulgas inimõigustele, haridusele, majandusele ning kultuurile. Kliimakriis ei puuduta paraku kõiki inimesi samamoodi ning sellega kaasnevad protsessid suurendavad veelgi maailmas valitsevat ebavõrdsust.

Haridustöötajad saavad ennast nende teemadega kurssi viies õpilasi toetada ja jõustada ning anda neile vajalikud oskused muutuvas maailmas toimetulekuks. Kliimamuutuste teema, nagu ka teised sotsiaalse õigluse ja õpilaste identiteediga seotud teemad, võivad tekitada klassiruumis pingeid. Seetõttu vaadeldakse suvekoolis ka seda, millised on õpetaja võimalused turvalise ja mittediskrimineeriva õpikeskkonna loomiseks, kus igal noorel on võimalik sisukalt osaleda.

Suvekooli jooksul arutatakse neil teemadel inspireerivate mõttekaaslaste ning põnevate esinejatega. Suvekool annab õpetajatele võimaluse algavaks õppeaastaks akusid laadida, inspiratsiooni koguda ja sihte seada.

Suvekooliga seotud küsimustele vastab MTÜ Mondo maailmahariduse ekspert Mari Jõgiste (maailmaharidus@mondo.org.ee).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!