Vinni-Pajusti gümnaasiumis algas laagerdushooaeg

19. aug. 2021 Marge Sepping, Jane Rätsep ja Mart Pitsner Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpetajad - Kommenteeri artiklit
Lapsed driftimas.

Pikk distantsõppe aeg lõi segi nii lapsevanemate kui õpilaste tegevuskavad. Et selles segapudrus veidigi korda luua, korraldas Vinni-Pajusti gümnaasium põhikooliõpilastele pingete maandamiseks õpihuvilaagri, mille esimene vahetus Vol. 1 toimus 9.‒11. augustini. Ööbitakse koolimajas, toitutakse koolisööklas ja atraktiivsete tegevustega püütakse meenutada ka seda, milleks koolimaja üldse tarvis on. Klassikalist pingis istumist ei toimu, tegevused on teistsugused, ehkki eesmärgid on samad.

Igaks juhuks vaatasime läbi digiorienteerumismängu, et selgitada välja, kas digiteadmised on veel meeles. Seejärel trükkisime laagri logoga meened ja särgid, pidasime õudukaõhtut ning proovisime, kas nutivaba elu on võimalik. Tehnikalembesed said proovida kihutamist driftikartidel ja rattamatkal käisime elektriskuutritel. Lisaks harjutasime Airsofti mängides kodumaa kaitsmist. Lõpuks ehitasime kosmoseraketi vähendatud variante, saatsime need taevasse ja lõpetasime värskes õhus läbi viidud orienteerumisülesandega „Egg hunt“. Korraldajad said osalejatelt hindeks viie, sama hinnangu said korraldajate poolt laagri esimeses vahetuses osalenud. Mis siis, et suvi on lõppemas, elame veel!

Andreas Möller, laagriline: „Mulle meeldis laagri keskkond, kus me kõik koos olime, meeldisid juhendajad ja inimesed, kes seal laagris olid. Tegevustest meeldis särkide tegemine, sest saime ise valida, millist särki teha tahame. Õuemäng „Egg hunt“ meeldis eriti sellepärast, et saime õues liikuda ning samas ka inglise keelt õppida. Filmiõhtu oli lahe sellepärast, et film oli väga humoorikas, kuigi tegemist oli õudusfilmiga. Kõige tähtsam oli see, et ta polnud igav. Mulle meeldis see laager väga sest seal sai nalja, sain uusi teadmisi ja sõpru ning seal oli ka palju tegevusi.“

Tüdrukud: „Kõige ägedam oli driftikardiga sõit ja Airsofti metsamäng, kus õppisime ohutult tegutsema. Rattamatk oli väga raske aga pärast suurt pingutust oli hea tunne.“


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!