17 kutseoskustega noort lähevad Austriasse võistlema

3. sept. 2021 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

22.–26. septembrini toimuvad Austrias Grazis Euroopa noorte kutsemeistrivõistlused „Euroskills 2021“, mida on koroonaviiruse tõttu kaks korda edasi lükatud.

22. septembril algavale parimate kutseõppurite suursündmusele koguneb umbes 400 andekat noort üle Euroopa 31 riigist, et võistelda oma oskustes 38 kutsealal. Eestit esindab 17 noormeest ja neidu 11 kutseõppeasutusest. Nemad lähevad võistlustulle neljal päeval 14 alal. Eestist sõidab Euroskillsile ekspertidena 15 õpetajat üheksast kutseõppeasutusest.

Viimati peeti Euroskillsi võistlused 2019. a Ungaris Budapestis. Eesti noored tõid sealt koju kolm kutsemeisterlikkuse medalit. Eesti on osalenud Euroskillsil alates 2008. aastast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!