4.‒10. oktoobrini toimub üleilmne eesti keele nädal KeelEST

27. sept. 2021 Eesti Instituut - Kommenteeri artiklit

Eesti Instituut kutsub üleilmsele eesti keele nädalale Keelest, et tutvustada eesti keelt kõikjal maailmas. Seekord kannab keelenädal mängu teemat, mis hõlmab keeleõppe-, sõna- ja näitemänge. Kaasa lööma on oodatud kõik keeleõppijad, õpetajad ja organisatsioonid, eesti keele huvilised Eestis ja välismaal.

Eesti Instituudi tegevjuht Katrin Maiste: „Mäng on osa meie elust, oleme just mängides õppinud oskusi, sõnu, leidnud sõpru. Mängu käigus võib isegi eesti keele käänete ja pöörete õppimine kulgeda naljaga pooleks.“

Kuidas keelenädal osaleda?

  1. Eesti Instituut koostöös Tahelaga pakub osalejatele virtuaalseid keeleõppemänge, mida saab mängida üksi või mitmekesi. Veebi teel korraldatakse mänguõhtud, mis toovad kokku eesti keele huvilised üle ilma.
  2. Kutsume keeleõppijaid üles etendama teatristseene eesti keeles, neid filmima ja sotsiaalmeedias jagama.
  3. Neile, kes näitlema ei kipu, on koondatud mänguteemalised luuletused tõlkimiseks. Muidugi võib otsida teisigi mängulisi luuletusi või neid ise kirjutada. Sotsiaalmeedias jagamise teemaviide on #keelest2021. 

Videoid, tõlkeid ning tekste ootame aadressil keelkultuur@estinst.ee, huvitavamate tööde autoritele on Eesti Instituut koos partneritega (Eesti Keele Instituut, ALPA Kids, Speakly jt) välja pannud meened.

Eesti keele nädala KeelEST programmis on  virtuaalseid ning kohapeal toimuvaid sündmusi, mida aitavad Eesti Instituudil korraldada Integratsiooni SA, Tallinna Keskraamatukogu jt. Keelenädalal külastab Doris Kareva Luxembourgi eesti seltsi ja eesti kooli Belgias; Tallinnas toimuvad keelekohvikud; Integratsiooni SA korraldab ringkäigu Estonia teatris; e-residentide selts EERICA tutvustab oma liikmetele mänguliselt eesti keelt. 

Üle ilma korraldatavate mänguliste eesti keele sündmuste kohta ootab Eesti Instituut infot mailiaadressil keelkultuur@estinst.ee.

Info eesti keele nädala kohta on lehel www.keelest.ee ja Eesti Instituudi uudistes. 

Eesti keele nädala aitavad teoks teha Eesti Instituut, Integratsiooni SA ning haridus- ja teadusministeerium.

Eesti Instituut ootab kõiki mängima ja eesti keelt õppima!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!