Corelli Music alustab uut hooaega koostööga

24. sept. 2021 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit
Corelli Barokkorkester. Foto: Olev Mihkelmaa

Corelli Music pakub alanud uuel hooajal taas hulgaliselt kauneid kontserte, mis kõik, nagu kogu Corelli tegevus, seonduvad meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandiga. Muusikat saab nautida mõisates, kirikutes ja endistes aadlipaleedes üle kogu Eesti, aga ka EMTA suures saalis.

Ülistuslaul Püha Cecilia auks

Corelli Music ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esitlevad 10. oktoobril toredat koostööd, kui kontserdil „Püha Cecilia“ kantakse ühiste jõududega EMTA imelises suures saalis ette Henry Purcelli „Ood Püha Cecilia auks“. Laval on solistid kontratenor Ivo Posti ja tenor Rasmus Kull, EMTA koor ja solistid, Corelli ja EMTA barokkorkestrid ning dirigent Martin Sildos. Kõigi muusikute kaitsepühaku auks kirjutatud ülistuslaulu esitusel musitseerivad üheskoos EMTA tudengid, õppejõud ja vilistlased. Tasuta kontserdil saab nautida barokiaja suurteost, mis ülistab muusika allikat ja jõudu, kõneleb meloodilisest viiulist, armunud flöödist, pehmest kitarrist, vilepillist ja Cecilia instrumendist, imelisest masinast – orelist.

Jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“

Corelli Music on rõõmustanud publikut juba üksteist aastat toimunud jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“, mis pakub imelisi muusikaelamusi kogu pika pühadeaja jooksul 1. advendist läbi jõuluootuse ja aastalõpu kuni kolmekuningapäevani jaanuari alguses. Publik on festivali väga hästi vastu võtnud ning Euroopa Festivalide Assotsiatsioon (EFA) on tunnustanud seda kvaliteedimärgiga „EFFE Label 2017–2018“. 

Jõulumuusika festival toimub plaani järgi 27. novembrist kuni 6. jaanuarini 2022. Kokku üheksal kontserdil esitab Aare-Paul Lattik kavaga „Spektrum“ prantsuse ja eesti orelimuusikat, kavas „Jõulud mõisas“ ning „Keelte helinal“ sisustavad sopran Maria Listra ja barokkansambel Corelli Consort ning väga omapärase kooslusega ansambel Una Corda õdusad õhtud advendiaja mõisates ja Toompea muusikasalongis, traditsiooniliste aastalõpukontsertide kavas „Gloria“ musitseerivad solistid, koor ja Corelli Barokkorkester ning „Uue aasta tervituskontserdi“ annavad noored säravad klassikatähed. Ootame publikut Tallinna Kaarli ja Jaani kirikusse, samuti Viljandi Pauluse ja Tartu Jaani kirikusse, Mäetaguse, Anija ja Pootsi mõisa ning Keila-Joa lossi Schloss Fall.

Loodame südamest, et kõik plaanitud kontserdid saavad teoks ning meie hea publik saab taas nautida endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses. Püsigem terved ja olgem hoitud!

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.emtasaalid.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!