Eesti Noorsooteater alustas juubelihooaega

24. sept. 2021 Peep Ehasalu - Kommenteeri artiklit

Eesti Noorsooteater tutvustab kolmapäeval, 29. septembril Ferdinandi saalis ja Elisa Stage’is veebiülekandena oma 70 aasta juubelit tähistava hooaja uuslavastusi ning teatri lähemaid ja kaugemaid plaane. Vestlusringis arutavad gümnaasiuminoored teemal „Millist teatrit noor vajab? Mida ootab noor teatrist?“.

Eesti Noorsooteatri 70. hooaeg algas A. H. Tammsaare filosoofilise miniatuuriga „Poiss ja liblik“, mille tõi väikelaste jaoks lavale Leino Rei. Järgmisena jõuab lavale Eugène Ionesco „Ninasarvik“ noortele ja täiskasvanutele, mille lavastaja Sander Pukk peegeldab mh inimkäitumise absurdsuse ajatust. Ernst Peterson-Särgava kirjapandud ennemuistsed jutud Reinuvader Rebasest jõuavad laste ette Anne Türnpu lavastuses „Repan, säh, põll“ novembris.

Hooaja teises pooles mõtestab Juhan Liivi elu ja loomingut lavakunstikooli 30. lend Mirko Rajase lavastajakäe all. Astrid Lindgreni lasteromaani „Röövlitütar Ronja“ dramatiseeringu toob lavale Taavi Tõnisson, Kersti Heinloo käe all jõuab publiku ette Eestis elanud paruness Eveline von Maydelli siluetikunstist inspireeritud lavastus ning Daniil Zandberg lavastab Nikolai Gogoli „Sineli“ tõlgenduse nukkudega. Uute autoritena on järgmisel hooajal noorsooteatris külas Indrek ja Eva Koff, kellega koostöös valmib hooaja lõpus suvelavastus.

Loomulikult on juubelihooajal varuks veel mitmeid loomingulisi üllatusi igas vanuses noorele vaatajale. Muuhulgas avatakse Nukuteatrimuuseumis 5. novembril armastatud nukunäitleja ja -lavastaja Helle Laasi 80 aasta juubelile pühendatud näitus. Hooaja vältel oodatakse muuseumisse kunagi teatrist kodudesse rännanud nukke ning kogutakse külastajate esimesi mälestusi nukuteatrist. Märtsis avaneb ajaloonäitus, kus on kajastatud teatri seitse kümnendit näidetega silmapaistvatest inimestest, lavastustest ja nukkudest.

Uuel, 70. hooajal võetakse järk-järgult kasutusele teatri uus logo ja muutunud visuaalne identiteet.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!