HK Unicorn Squadi tehnoloogiaringis osaleb juba ligi 1500 tüdrukut

17. sept. 2021 Helen Saluveer - Kommenteeri artiklit

Ettevõtja ja inseneri Taavi Kotka neli aastat tagasi algatatud tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad alustas sel nädalal uut hooaega. Kokku tegutseb Eesti eri piirkondades juba üle 120 grupi, mille tegevusest võtab osa ligi 1500 tüdrukut.

„Huvi HK Unicorn Squadi tegevuses osalemise vastu on iga hooajaga üha suurem ning see teeb vaid rõõmu,“ kinnitab Kotka. „Kuna naiste esindatus IKT-valdkonnas on kahjuks senini äärmiselt madal ning samal ajal on seal tööjõupuudus väga suur, siis soovime tüdrukutele juba varakult näidata, et tegemist on tõeliselt põneva alaga ning nad saavad selles tegutsedes suurepäraselt hakkama.“

Sama kinnitab liikumise juht Liis Koser. „Meie tegevuses on palju õhinapõhisust, sest valdavalt juhendavad gruppe lapsevanemad või õpetajad vabatahtlikkuse alusel,“ lisab ta. „Praegu saame igal õppeaastal vastu võtta 800‒1000 uut tüdrukut ning kuna sel sügisel avatud grupid on täis, käib juba hoogne registreerimine kevadhooajaks.“

HK Unicorn Squad on liikumine, mis pakub huviharidusena tehnoloogiaõpet ainult tüdrukutele. Ettevõtmine sai alguse 2018. aasta sügisel eesmärgiga äratada ja kasvatada 7‒14-aastaste tüdrukute huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu praktiliste ülesannete lahendamise kaudu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!