Jõulud lähenevad mühinal!

24. sept. 2021 Teater Nuutrum - Kommenteeri artiklit
Novembri lõpust muutub Palmse mõis jõulumaaks. Foto: Palmse mõis

Teater Nuutrum koostöös Palmse mõisaga muudab novembri lõpust Palmse mõisa Jõulumaaks.

Jõulumaal on lastel lõbus, sest saab vaadata õpetlikku jõuluetendust koos meisterdamistoa ja sooja suutäiega mõisa kõrtsis ning nunnutada mõisaloomi!

Jõulumaa paketi/programmi sisu

  1. Jõuluetendus „Jõulumõõk“. Autor Loone Ots. Kestus 50 minutit. Haaravat tegevust ilmestavad vahvad laulud.
  2. Meisterdamistuba, kus valmib tore jõulumeene.
  3. Soe supp.
  4. Mõisaloomade külastus.

Jõuluetenduse lavastaja on Jaanus Nuutre, osades Amanda Hermiine Künnapas, Märten Männiste, Miika Pihlak ja Kristjan Arunurm. Laulud on seadnud Ago Niglas.

Palmse mõisa aidas toimetab vana teener Toapapa. Tema noor sõber Vidri Rein tuleb kuulama uusi jutte maarahva kangelasest Kalevipojast. Toapapa on mõisaproualt Vidri Reinule kingituse palunud – ühe vana katkise Saksa kuue. Üleval mõisas igavlevad Amalie ja Väike-Carl. Toaseinal ripub nende onu, kuulsa kindrali mõõk. Veelgi põnevam on lukus uks, mille taha lapsi ei lubata. Igavusest hiilivad lapsed aida poole ja tutvuvad Vidri Reinuga. Poiss räägib, et maarahva kuulsa kangelase Kalevipoja mõõk on ammu kaotsis. Lapsed meelitavad Vidri Reinu mõisasaali – ehk on kadunud mõõk just seal seinale naelutatud? Algab põnev mäng, kus kumbki pool räägib enda muistenditest, aga ka jõulukommetest. Mõõk satub seinalt Vidri Reinu pihku. Ja just siis astub sisse hiiglavuntsidega kindral Pahlen …

Lõbus ning õpetlik lugu suunab vaatajaid mõtlema rahvaste erinevuste ja sarnasuste üle, õpetab häid kombeid ja – kõige tähtsam! – seda, et aus mees ei pea ennast ega oma rahvast kunagi häbenema.

Kogu sündmus kestab kaks tundi. Etendused toimuvad 29. ja 30. novembril, 1., 2., 3., 6., 7., 8., 9.,10. detsembril kell 10 ja 12 Palmse mõisa aidas. Paketi hind 15 eurot / külastaja.

Grupitellimused teaternuutrum@gmail.com.

Info 507 9528, Inge Kaseleht.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!