Kose gümnaasium kingib õpilastele tasuta eratunde

1. sept. 2021 Mentornaut - Kommenteeri artiklit

Sellest õppeaastast alustavad koostööd Kose gümnaasium ning „Ajujahil“ tähelepanu köitnud haridustehnoloogia ettevõte Mentornaut ‒ koos pakutakse õpilastele tasuta eratunde. Tegemist on katseprojektiga, millesarnaseid võiks tulevikus Eesti koolides näha teisigi. „Me ei tea veel täpselt õpilaste varasemate teadmiste ja oskuste ning õpilünkade ulatust. Saame toetada õpilasi, kes vajavad täiendavat individuaalset lähenemist eraõpetaja näol, et tekkinud lüngad konkreetses õppeaines saaksid likvideeritud,“ sõnas Kose gümnaasiumi direktor Martin Medar.

Kose gümnaasium kingib 20 õpilasele tasuta eratunni, tänu millele on õpilasel võimalus saada koolivälist lisatuge just nendes õppeainetes, milles ta seda eriti vajab. Kindlasti tuleb välja tuua, et eraõpetaja teenust ei kasuta mitte ainult noored, kes on mõnes aines maha jäänud või kelle õppeedukus distantsõppel kannatas, vaid ka need, kes valmistuvad eksamiteks ja olümpiaadideks või soovivad mõnes teemas minna rohkem süvitsi, kui kool seda võimaldab. „Koostöö on väga tänuväärt, sest eratunnid võimaldavad käsitleda teemasid põhjalikumalt, kui klassiruumis seda teha jõutakse. On näha, et Kose gümnaasiumis hoitakse oma õpilasi ja õpetajaid, ning loodame, et ka teised koolijuhid on sellisest koostööst huvitatud, et saaksime viia eraõpetaja teenuse veelgi rohkemate õpilasteni,“ kommenteeris Mentornauti tegevjuht Markus Meresma.

Eratundide kättesaadavus aitab vähendada ka õpetajate ülekoormust. Arusaadavalt ei suuda üks õpetaja suure klassi puhul igale õpilasele alati piisavalt tähelepanu pöörata, sest nii palju, kui on õpilasi, on ka mõnevõrra erinevaid oskusi, vajadusi ja võimeid. „Õpetaja koolis ja eraõpetaja väljaspool kooli on mõlemad õpilase õpiteekonnal hindamatu väärtusega ning mida varem tekib õpilasel harjumus koolivälist abi kasutada, seda kiiremini jõuab ta soovitud eesmärkideni,“ lisas Meresma.

Rohkem infot Mentornauti kohta leiab www.mentornaut.ee.

Mentornaut on 2020. aastal asutatud idufirma, mis ühendab omavahel õpilased ja eraõpetajad. Mentornauti kaudu leiab iga õpilane endale sobiva eraõpetaja, ükskõik mis õppeaines. Eratunnid võivad toimuda nii silmast silma kui ka veebi teel, mis teeb eraõpetaja leidmise asukohast sõltumatuks. Mentornaut pälvis möödunud „Ajujahi“ hooajal äriinglite 100 000-eurose investeeringu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!