Lepatriinudest ja karudest – mitte ainult lastele

24. sept. 2021 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit
Romantilises loos „Tavaline ime“ on peaosades Saara Pius ja Ott Lepland. Foto: Kalev Lilleorg

Ehkki sügis alles algas, siis kaugel need jõuludki enam on. Ja jõule tasub lastel sel aastal kindlasti oodata. Miks? Seepärast et lepatriinud Tim ja Mia astuvad just siis ühes teiste värvikate tegelastega, nagu koerakirp Max, põrnikas Pedro, kärbes Salvadore ja teised omalaadsed kujud, Rakvere Teatris publiku ette. Ja kui selline kentsakas kamp juba kokku saab, võib kindel olla, et ootamatustest puudu ei tule. Urmas Lennuki käe all lavale jõudev Janno Põldma „Lepatriinude jõulud“ sobib lastele alates 3. eluaastast. Putukaid ja mutukaid kehastavad Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 14. lennu tudengid. Lisaks teatrielamusele ootab kõiki lapsi pärast etendust kohapeal kingitus või jõulumaa – vastavalt sellele, kuidas reeglid ja piirangud lubavad.

Keskkoolinoortele sobivad uuslavastustest perekonnadraama „Katk.Est.Used.“ ning muusikaline armastuslugu „Tavaline ime“. Esimeses neist pakub autor-lavastaja Karl Koppelmaa helge vaate ühe Eesti perekonna loole. Laval saavad kokku vanemad ja nende lapsed, kes peagi ise lapsevanemaks saamas. Lavastus on kui pilguheit sellele, miks on perekond oluline – isegi kui ollakse erineval arvamusel, vihastatakse ja lepitakse. 

Vene klassika põhjal on originaalmuusikaga romantilise loo „Tavaline ime“ lavastanud Eili Neuhaus, peaosades Saara Pius ja Ott Lepland. Publiku ees on värvikad karakterid ja suured tunded, kuid lihtsa muinasjutulisuse taga on peidus allegooriline jutustus imede suurusest ja armastuse kõikvõimsusest. 

Õpetajaid kutsume lisaks lõõgastuma, vaadates meie uusimat komöödiat „Oi, Johnny“, mõtisklema eksistentsiaalsetel teemadel lavastuste „Tants“ ja „Lõppmäng“ saatel, rändama mõtteliselt Lääne-Viru metsade vahel saatuslikus armastusloos „Suvitusromaan“, järgima ühiskondlikku absurdihuumorit lavastuses „Kasvatushoone“ või muhelema tuttavalt südamliku torisejaga lavastuses „Kõike head, vana toriseja“.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!