Miks valida TÜ teaduskooli e-kursusi?

10. sept. 2021 Jonas Erik Laane TÜ teaduskooli kommunikatsiooni ja turunduse spetsialist - Kommenteeri artiklit

Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased on väga oodatud Tartu Ülikooli teaduskooli e-kursustele, mis pakuvad süvateadmisi, aitavad olümpiaadideks valmistuda, avardavad silmaringi ja tutvustavad TÜ erialasid.

Sel õppeaastal on valikus üle 50 kursuse bioloogia ja meditsiini, füüsika ja astronoomia, humanitaaria, informaatika, keemia, loodusteaduste, matemaatika ning sotsiaalia valdkonnast. Nimistusse on lisandunud kümme uut kursust analoogfotograafiast loovkirjutamiseni ja bioinformaatikast baltisaksa kultuuriteemadeni. Ära pole kadunud ka õpilaste seas juba varasemalt populaarsust kogunud kursused, nagu „Geenid – müüdid ja tegelikkus“, „Rahvusvaheliste suhete alused“, „Võistlusmatemaatika I–III“ ja „Aktiivse kodaniku ABC“.

Üldjuhul kestavad kursused läbi õppeaasta, lõppedes aprillis. Valdava osa kursuste õppetöö algab oktoobris ja neile saab registreeruda 20. septembrini või kuni kohti jätkub. Jaanuaris alustavatele kursustele registreerumine kestab uue aasta alguseni.

Moodle’is toimuvad kursused loovad võimaluse saada õppetööst osa Eestimaa igas nurgas. Kellaajalisi kohtumisi kursuste raames enamasti ei toimu. Õpe eeldab palju iseseisvat tööd ja õppimist. Seega saab igaüks õppida mugavalt endale sobival ajal ja kohas, arvestades siiski õppejõudude seatud tähtaegadega. Kogu kursuse vältel on osalejatele tagatud juhendaja tugi. Kursuse täismahus läbimisel saavad õpilased Tartu Ülikooli tunnistuse.

Kursustel osalemine arendab õpilaste ajaplaneerimise oskust ja annab iseseisva õppimise kogemuse, mis edasiste õpingute käigus kahtlemata kasuks tuleb. Mitmeid teaduskooli kursusi arvestatakse gümnaasiumiastmes valikainetena. Samuti annab osa kursusi lisapunkte Tartu Ülikooli kandideerimisel.

Teaduskooli e-õppekeskuse lehel (e-oppekeskus.ee/kursused) on võimalik kursuseid mugavalt sorteerida, nende sisuga tutvuda ja huvipakkuvatele registreeruda.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!