Sel sügisel tutvuvad 9000 õpilast virtuaalselt 30 põneva ametiga

23. sept. 2021 Heateo Haridusfond - Kommenteeri artiklit
Tiina Saar-Veelmaa annab õpilastele kolm projekti sissejuhatavat e-tundi tulevikuvalikute teemal.

E-külastus on uus formaat, millega tutvustatakse elukutseid Youtube’i otseülekandena. „Läheme inimese juurde ja näitame ära, mida ta teeb, tema töövahendeid ja -keskkonda, uurime veidi tema haridusteed, lapsepõlve unistusi ja palume kirjeldada tüüpilist tööpäeva,“ tutvustab ettevõtmist projekti mentor, karjäärinõustaja ja tööõnne uurija Tiina Saar-Veelmaa

Eesmärk on anda põhikooliõpilastele vähemalt kolm ideed ameti või tegevusvaldkonna kohta, mida tulevikus proovida. Noored tutvuvad ehtedisaineri, interaktsioonidisaineri, rahapesu tõkestamise juhi, meditsiinitehniku, eratreeneri ja paljude teiste erialadega. „Miks? Koolis ei keskendu me erialadele, vaid õpime aineid. Nii jääbki noortel sageli seos õpitava ja tulevikuvalikute vahel puudu. Õpilased vajavad sügavamat sissevaadet endasse ja oma võimalustesse,“ rõhutab Saar-Veelmaa. 

„Heateo Haridusfondi üks eesmärke on panustada sellesse, et õpilased teeksid teadlikumaid karjäärivalikuid. Praegu paljud gümnaasiumilõpetajad oma kutsumust kahjuks ei tea ja valivad edasiõppimise eriala üsna juhuslikult. Tagasi Kooli e-külastuste kaudu näevad õpilased lähedalt väga erinevaid ameteid ja saavad infot selle kohta, milliseid teadmisi üks või teine amet nõuab. Seda teades on lihtsam mõtestada oma õpinguid ja kasvatada motivatsiooni oma haridustee lõpuni käia,“ ütles Heateo Haridusfondi kaasasutaja Martin Villig, kes on ka ise ühe e-külastuse läbi viinud.

Kõikidel õpetajatel on võimalus oma klass e-külastustele kirja panna SIIN. Toimunud e-tunde saab järgi vaadata Tagasi Kooli Youtube’i kanalil


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!