Sügisene festival viib lapsed kokku looduse ja loomadega

24. sept. 2021 Monica Raud - Kommenteeri artiklit

Enne sügisvaheaega, 16.–24. oktoobrini vallutab Artise kino Euroopa lastefilmide festival „Lapsed & loodus“. Lisaks kuuele erinäolisele filmile lisavad sel korral põnevust töötoad ja külalised.

Kino Artis traditsiooniline lastefilmide festival toob üheksa päeva jooksul kinolinale kuus värsket Euroopa linateost: kolm mängufilmi, kaks tõsielufilmi ja ühe animafilmi.

Koolieelikutele ja algklassilastele võib neist soovitada järgmisi.

„Loomalapsed“ (Wilde Tierkinder, Saksamaa 2020, 44 min) on põnev dokumentaalfilm, mis räägib eri loomaliikide viisist oma järglasi kasvatada.

„Pulkson ja merekoletis“ (Knerten og sjøormen, Norra 2020, 1 t 11 min) on Pulksoni-lugude viies film, milles puupulk läheb saarele, mille lähedal fjordis on märgatud merekoletist.

„Minu ahvist emme“ (Apstjärnan, Rootsi/Norra/Taani 2020, 1 t 15 min) on vahva animafilm vanemateta tüdrukust Jonnast, kelle lapsendab gorilla.

Nooremale koolieale passivad hästi ka järgmised linateosed.

„Kooliaed“ (De Schooltuin, Holland 2020, 61 min) viib vaataja Hollandisse, kus kooliaiad on koolielu osaks olnud juba üle saja aasta. Algkoolilapsed alustavad seal igal kevadel aastast seiklust, varustatuna kummikute, ämbri ja labidaga ning õppides toitu külvama, kasvatama ja valmistama. Filmitegijad jälgivad aasta jooksul Amsterdami koolide viit algklassi, näidates laste uudishimu, avastusi, edu ja altminekuid.

„Polly“ (Poly, Prantsusmaa/Belgia 2020, 1 t 42 min) viib meid Lõuna-Prantsusmaa idülli ja suure seikluse keskele, mis saab alguse hetkest, mil värskelt lõunasse saabunud Louise ja tema tütar Cécile satuvad rändtsirkusesse ning viimane otsustab seal redutanud poni külalaste abiga päästa.

„Martin ja võlumets“ (Mazel a tajemstvi lesa, Tšehhi/Saksa/Slovakkia 2020, 1 t 20 min) on seikluslik lugu linnapoisist, kel tuleb veeta kaks nädalat ilma mugavuste ja tehnikaseadmeteta suvelaagris. Ühtlasi satub ta appi metsaolenditele, et päästa nende elupaik ahnete arendajate küüsist.

Lisategevustena pakume lastele ja noortele võimalust osaleda eakohastes animatsioonitöötubades ning kohtuda Eesti lastefilmitegijatega.

Kõik filmid linastuvad eesti keeles! Võimalik broneerida ka privaatseid seansse.

Rohkem infot www.kino.ee/lapsed&loodus.

Grupikülastuste tellimine: Maret Hook, maret@kino.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!