Tartu Loomemajanduskeskus ootab noori neidusid ettevõtlust õppima

10. sept. 2021 - Kommenteeri artiklit
BE the Future projektis osalevate tüdrukute näolt on näha, kui inspireeriv on ettevõtluskoolitus. Foto: BE the Future

Oktoobris algab teine 15–18-aastastele mõeldud ettevõtlusprogramm Eesti, Läti ja Rootsi neidudele, kes on huvitatud ettevõtlusest ja soovivad arendada oma ärioskusi.

Be the Future 6-kuuline programm julgustab astuma esimesi samme ettevõtluses ning annab võimaluse teha koostööd rahvusvahelisel tasandil. Programm algab Garage48 ideehäkatoniga, kus Garage48 mentorid aitavad osalejatel leida idee ja tiimi, millega töötada soovitakse, teha esimesed sammud oma äriidee arendamisel ja klientide sihtgrupiga suhtlemisel, luua oma brändi esimese veebilehe ning õppida esitlemist. Ideehäkaton toimub 22.–24.10 hübriidüritusena Tartus, Lätis ja Rootsis. Programm jätkub igakuiste konsultatsioonide ja veebiseminaridega ning lõpuüritus toimub 01.–03.04.2022.

Programmi lõpus valitakse välja ka kaks võistkonda, kellele korraldatakse õppereis Berliini juunis 2022. Koolitus on osalejatele tasuta ning transpordi-, majutus- ning toitlustuskulud katavad organiseerijad.

Esimese tsükli jooksul, mis alustas 2020. aasta novembris, loodi üheksa ettevõtlusideed.

Parimateks valiti Rootsi-Eesti meeskond Orange 1 äriideega Enough ja Eesti-Läti meeskond Pink 2 ideeprojektiga SK1N. Enoughi visioon on üles ehitada platvorm, mis pöörab tähelepanu vaimsele tervisele, müües positiivsete sõnumitega T-särke, mille tulust 10% läheb heategevusele. SK1N tooteportfelli kuuluvad keskkonnasõbralikud unisex-vegan-ilutooted. Nii Enoughi kui SK1N-i tegemistega saab kursis olla Instagramis. Registreerimistähtaeg on 26.09.

Be the Future on sündinud Tartu Loomemajanduskeskuse, Green and Smart Technology Clusteri ja Emax Sweden Economic Associationi koostööna ning seda rahastab Euroopa Regionaalfondi Kesk-Läänemere programm 2014–2020.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!