VAT Teatri uus hooaeg suurte muutustega

24. sept. 2021 VAT Teater - Kommenteeri artiklit

VAT Teatri äsja alanud 35. hooaeg toob teatri senisesse elukorraldusse suuri muutusi.

Kuna jaanuarikuus kolime rahvusraamatukogust selle remontimineku tõttu välja ning seame end sisse Sakala 3 teatrimajas, pakume oma sõpradele veel viimast võimalust vaadata meie väärt lavastusi, mida me uude asupaika kaasa ei võta.

Nii mängime repertuaarist maha mitmed lavastused, mis on meie publikut juba mõnda aega rõõmustanud. Viimaseid kordi näeb sel sügisel lavastusi „Sõjasõltlane“, „Müller peab lahkuma“, „Kolm versiooni elust“, „Pariisitar“, Blow-up, „Dekameron“, „Kas kalad magavad?“ ja „Kiskja“. Enamasti toimuvad nende viimased etendused oktoobris ja novembris rahvusraamatukogus, vaid „Pariisitar“ jõuab enne lõpetamist teha tuuri mööda Eestit ning selle viimane etendus toimub 8. veebruaril Kumu auditooriumis.

Uudne lugu Oidipusest ja Antigonest

VAT kolib raamatukogust Sakala majja küll poole teatriaasta pealt, kuid meie hooaja esimene esietendus „Oidipus. Antigone“ toimub seal juba 27. septembril. Lavastus põhineb Sophoklese näidenditel „Kuningas Oidipus“ ja „Antigone“. Mõlemad on ajatud lood valitsemisest, vastutusest ja väljakutsetest, millega kodanikud ja valitsev võim keerulistel aegadel kokku puutuvad. Kas pole tänapäevased teemad?!

Lavastaja Tanel Saar on loo lahendanud talle omases võtmes: „Kuna Oidipuse ja Antigone lugu on käsitletud eraldi, aga müüdina on nad üks tervik, siis otsustasin need kaks näidendit oma lavastuses ühendada üheks terviklooks. Olen oma senises loomingus alati teadlikult otsinud füüsilisi ja visuaalseid väljendusvahendeid ning püüdnud luua tähendusi kehakeele abil. Juhindun ideest, et keha ja kehakeel ütleb rohkem kui tuhat sõna.“ Lavastuse dramaturg on Mihkel Seeder, kunstnik Pille Kose, originaalmuusika autor ja esitaja Madis Muul, valguskunstnik Rommi Ruttas. Laval on Karolin Jürise, Maarja Tammemägi, Margo Teder, Meelis Põdersoo ja Madis Muul.

Sel sügisel mitmed paketid viimast korda!

Kutsume kõiki tellima meie lavastus+töötuba-pakette, sest mitmed neist on samuti saadaval veel vaid sellel sügisel. Paketid on loodud õpilastele tervikkogemuse loomiseks, sidudes kokku käsikirja teemad, teatrikülastuse ja mitmesugused loomingulised väljakutsed/ülesanded/analüüsimeetodid. Lavastuste mängukavast mahaminemise tõttu jõuavad lõpule ka „Kiskja“ (töötuba „Seksuaalsus ja meie õigused“), „Kas kalad magavad?“ („VATinaarium“), „Müller peab lahkuma!” (foorumteater) ja „Dekameroni“ („VATinaarium“) pakett. Valikusse jäävad paketid lavastuste „#kaotamindära“ ja „Pál-tänava poisid“ juurde.

Töötuba „VATinaarium” laieneb enamate lavastuste – „Oidipus. Antigone“, „Romeo ja Julia“, „Tallinnville“, „Juudit“, „Kauka jumal“, „Faust“ – juurde. Osa töötube – lookirjutamine, näidendikirjutamine, „VATinaarium“, loovkirjutamine õpetajatele ning „Seksuaalsus, identiteet ja meedia mõjud“ – pakume veebi teel. Valdavat osa töötube saab korraldada ka teatrikülastusest eraldi. Loomisel on töötuba uue noortelavastuse „Tähenduserrorid“ (tööpealkiri) toetuseks, mida koostöös noortega aktiivselt ette valmistame. Lisainfot kodulehelt õpetajate rubriigist.

Täname koostöö eest ja püsime terved!

Teie VAT Teater


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!