Aasta kooli rahvahääletusel osales rohkem kui 11 000 inimest

26. okt. 2021 HARNO - Kommenteeri artiklit
Jõhvi Gümnaasiumi hoone.

Aasta kooli valimiseks korraldatud rahvahääletusel osales 11 062 inimest, kelle antud häältele lisatakse žürii omad. Võitja kuulutatakse välja Eesti Televisiooni hommikusaates “Terevisioon” juba 5. novembril.

Oma lemmiku poolt sai Eesti Rahvusringhäälingu portaalis Novaator hääle anda 22.oktoobrini. “Hääletajate arv oli samas suurusjärgus kui eelmisel aastal ning võime juba praegu öelda, et võitja sai rahvahääletusel ligi 500 häält enam kui teiseks jäänud kool. Rahva ja žürii arvamus oli seekord üksmeelne –  ka meie hindamiskomisjon andis kõrgeimad punktid samale koolile, mis võitis hääletajate südamed,” rääkis Haridus- ja Noorteameti projektijuht Kadri Ratas.

Õnnesoovid ja tiitel antakse võitjale üle 5.novembril ETV hommikuses otsesaates “Terevisioon”, traditsiooniliselt läheb telemeeskond selleks puhuks võitja juurde kohale. “Kooliperele on otsesaate sünni juures viibimine ja selles osalemine kindlasti põnevaks boonuseks ning võimaluseks tuua vaatajateni oma kooli lugu. Televaatajad saavad aga kaamera vahendusel kaasa elada tiitli võitnud kooli õpilaste ja õpetajate emotsioonidele,” kinnitas Ratas.

Aasta kooli tiitlile kandideeris seekord 24 üldharidus- ja kutsekooli üle Eesti, kes esitasid osalemiseks lühivideo, pildigalerii ja kaaskirja. Žürii otsusega pääses neist finaali ja ühtlasi rahvahääletusele 10 kooli: Jõhvi Gümnaasium, Uulu Põhikool, Rakvere Ametikool, Jõhvi Vene Põhikool, Parksepa Keskkool, Tallinna Juudi Kool, Tartu Tamme Gümnaasium, Kohtla-Järve Gümnaasium, Türi Ühisgümnaasium ning Ruila Põhikool.

“Sel aastal soovime tõsta esile neid koole, kus keerulisele ajale vaatamata on suudetud tagada kvaliteetne õpe ja leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks,” selgitas Kadri Ratas.

Aasta kooli žüriisse kuulusid seekord Anette Viin Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla Haridus- ja Teadusministeeriumist, Triin Saar Haridus- ja Noorteametist, Laura Kõrvits ERR noortesaatest „Nova”  ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru Gümnaasium, aasta varem Viljandi Gümnaasium ning enne seda Tallinna 32. Keskkool.

Aasta kooli rahvahääletusel osales rohkem kui 11 000 inimest

Aasta kooli valimiseks korraldatud rahvahääletusel osales 11 062 inimest, kelle antud häältele lisatakse žürii omad. Võitja kuulutatakse välja Eesti Televisiooni hommikusaates „Terevisioon“ juba 5. novembril.

Oma lemmiku poolt sai Eesti Rahvusringhäälingu portaalis Novaator hääle anda 22. oktoobrini. „Hääletajate arv oli samas suurusjärgus kui eelmisel aastal ning võime juba praegu öelda, et võitja sai rahvahääletusel ligi 500 häält enam kui teiseks jäänud kool. Rahva ja žürii arvamus oli seekord üksmeelne ‒  ka meie hindamiskomisjon andis kõrgeimad punktid samale koolile, mis võitis hääletajate südamed,“ rääkis haridus- ja noorteameti projektijuht Kadri Ratas.

Õnnesoovid ja tiitel antakse võitjale üle 5.novembril ETV hommikuses otsesaates „Terevisioon“, traditsiooniliselt läheb telemeeskond selleks puhuks võitja juurde kohale. „Kooliperele on otsesaate sünni juures viibimine ja selles osalemine kindlasti põnevaks boonuseks ning võimaluseks tuua vaatajateni oma kooli lugu. Televaatajad saavad aga kaamera vahendusel kaasa elada tiitli võitnud kooli õpilaste ja õpetajate emotsioonidele,“ kinnitas Ratas.

Aasta kooli tiitlile kandideeris seekord 24 üldharidus- ja kutsekooli üle Eesti, kes esitasid osalemiseks lühivideo, pildigalerii ja kaaskirja. Žürii otsusega pääses neist finaali ja ühtlasi rahvahääletusele kümme kooli: Jõhvi gümnaasium, Uulu põhikool, Rakvere ametikool, Jõhvi vene põhikool, Parksepa keskkool, Tallinna juudi kool, Tartu Tamme gümnaasium, Kohtla-Järve gümnaasium, Türi ühisgümnaasium ning Ruila põhikool.

„Sel aastal soovime tõsta esile neid koole, kus keerulisele ajale vaatamata on suudetud tagada kvaliteetne õpe ja leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks,“ selgitas Kadri Ratas.

Aasta kooli žüriisse kuulusid seekord Anette Viin Eesti õpilasesinduste liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERR-i noortesaatest „Nova“  ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru Gümnaasium, aasta varem Viljandi Gümnaasium ning enne seda Tallinna 32. keskkool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!