EdTech Estonia häkatonil selgitati välja haridusinnovatsiooni tulevikutegijad

29. okt. 2021 Laura Kurs EdTechi pressiesindaja - Kommenteeri artiklit
Seekordne  EdTech häkaton toimus veebis. Foto: Krislin Raik

15.–17. oktoobrini toimunud häkatoni eesmärk oli innustada potentsiaalseid tuleviku hariduse kujundajaid lennukalt mõtlema ja hariduse arendamise vallas iduettevõtlust edendama. 

Seekordne haridustehnoloogia häkaton toimus veebis ja oli suunatud osalejatele nii Eestist kui lähiriikidest. 48 tundi väldanud häkatonist võttis osa 44 võistkonda, kokku 152 inimest 41 riigist. Nädalavahetuse jooksul toimunud töötubade ja esitlusvoorude järel valis oma lemmikud välja häkatoni toetajate esindajatest koosnev žürii. 

Viie väljavalitu hulka jõudnud iSpeaki silti hoiab keeleõppeäpi Lingvist kaasasutaja ja tegevjuht Mait Müntel. Foto: Daniil Glubev

Lemmikuteks osutusid mängu kaudu rahatarkust õpetav Moneygame; personaliseeritud digiõppe platvorm lastele ja noortele NoVa; ABC, mis on võtnud oma ülesandeks luua eesmärgipõhise koolisüsteemi; laste kõneravi lahenduste kallal töötavad SpeakTX ja SpeakFix; investeerimisõppe platvorm Evervest; keeleõpet efektiivistav iSpeak; vanemaealistele digioskuste õpetamise FirstLesson

Sel aastal kuulus häkatoni juurde ka mentorlusprogramm, millest lootustandvad meeskonnad saavad järgneva kolme kuu jooksul osa võtta. „See on mõeldud mentorite silmis kõige potentsiaalikamatele tiimidele, et nad oma ideede arendusega intensiivselt edasi saaksid liikuda,“ kommenteeris mentorprogrammi loomist häkatoni peakorraldaja Maria Rahamägi. 

Haridus- ja noorteameti innovatsiooni- ja koostööosakonna projektijuht Aivar Hiio sõnas häkatoni kommenteerides, et riigi huvi on näha Eestit hariduse innovatsiooni eestvedajana maailmas ja täpselt selles suunas EdTech Estonia sammub. „Võime kas toetada lahenduste loomist kohapeal või oodata, et meie haridusasutustes võetakse kasutusele välismaised haridustehnoloogilised lahendused. Meie soov on näha Eestit aga haridusinnovatsiooni liidrina ja motiveerida loovate lahendustega turule tulevaid meeskondi,“ sõnas Hiio.

Häkatoni toimumist toetasid ja auhinnafondi suuruses 18 400 eurot panid välja haridus- ja noorteamet, Tallinna haridusamet, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sotsiaalministeerium, Tallinna tehnikaülikool, Bolt, Telia, Eesti Energia, LHV Pank ja Lingvist. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!