Kolm medalit, sh hõbe Euroopa kutsevõistlustelt

1. okt. 2021 Annika Poldre - 1 Kommentaar

Austrias 22.–26. septembrini toimunud Euroopa noorte kutsevõistlus „EuroSkills 2021“ lõppes Eesti osalejatele tubli tulemusega. Hõbemedalid tõid koju Räpina aianduskooli maastikuehituse eriala õpilased Egert Aug ja Kerly Väinsar. Maastikuehitus on Räpina aianduskoolis maailma tasemel – „WorldSkills 2017“ maailmameistrivõistlustel Abu Dhabis saavutasid Eestit esindanud aianduskooli vilistlastest maastikuehitajad Mairold Mänd ja Erik Rüütel kolmanda koha ja võitsid pronksmedali.

Meisterlikkuse medali pälvisid Austrias kaks Eesti esindajat, vastuvõtu administraator Olesja Tumilovitš Tallinna teeninduskoolist ja graafiline disainer Sander Lillo Tartu kunstikoolist. Meisterlikkuse medaliga on Tartu kunstikooli õpilased varemgi rahvusvahelistelt võistlustelt naasnud.

Kõik 17 Eesti osalejat, kes võistlesid seekord Euroopa kutseõppuritega 14 erialal, jõudsid oma punktisummadega esimese kaheksa hulka. Austrias võistles kokku 400 kutseoskustega noort.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Kolm medalit, sh hõbe Euroopa kutsevõistlustelt”

  1. peeter ütleb:

    Kutsevõistlused näitavad tööalaseid oskusi, millega inimene peab elus läbi saama ja elatist teenima. Neid oskusi ja tulemusi ei saa võrrelda kaugushüppe või kuulitõukega. Seega saame öelda, et eesti võistlejate tööalased oskused võrreldes muude riikidega on kehvavõitu. Miks see nii on, seda peaksid asjaosalised ametkonnad väga tõsiselt uurima. Seda enam, et tööandjad pole kutsehariduse tulemustega rahul.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!