Õpetajate Leht 22. oktoobril

20. okt. 2021 - Kommenteeri artiklit

Seesmine põlemine kannustab ja innustab

Kahekõnet pidasid seekord kaks saarlast, keda ühendab lisaks ö-tähele arv 57, rahvatants, uuenduslik meel ja haridussõltuvus. Mida küsisid teineteiselt ja Saaremaa ühisgümnaasiumi, nüüd Kuressaare Hariduse Kooli juht Viljar Aro ja Tartu erakooli TäheTERA noor direktor/õppejuht Taavi Kreitsmann?

Tulevik võib pakkuda asju, mida me ei oska isegi ette kujutada

Professor Mart Laanpere usub, et 30 aasta pärast kehtib ühtluskooli põhimõte edasi, kuid õppijatele antakse palju rohkem valikuvabadust.

Kuidas hoida alles mitmekeelse lapse kõik keeled?

Sillamäe gümnaasiumi direktor Aarne Kaseniit kirjutab Narva Vanalinna riigikoolis 26. oktoobril toimuvast „Keelepöörde“ konverentsist, mille teemaks on mitmekeelne laps.

Nutikalt loodust avastamas

Narvas toimunud 12. õuesõppe konverentsi teema oli M-õpe ehk mobiilne õpe. Kahe päeva jooksul sai kuulata põnevaid õuesõppe entusiastide ettekandeid nii Eestist kui välismaalt ning toimus palju töötube. Õuesõppest ja õuelasteaedadest kirjutab Kristi Stahl.

Ajamasin. Kolm päeva Eesti viikingiajas

Kohtla-Järve Kesklinna põhikooli ja Tarvastu gümnaasiumi õpilased tegid ajaloo õppimise eesmärgil ühise külaskäigu Viikingite Külla.

Kas meil on vaja valikainete distantsõppekooli?

Selle küsimuse esitab valikainete õpet edendava firma Edumus tegevjuht Maria Rahamägi. Paljud koolijuhid on talle vastanud jaatavalt ja teemasid välja pakkunud.

Nüüdisaegne vene keele õppematerjalide komplekt „Davai“

Õppevahendite komplektis „Davai!“ kasutatakse rohkesti digiharjutusi, dialooge, sõnapilvi ja teisi moodsa keeleõppe töövõtteid.

Miks tasub sotsiaal-emotsionaalsest pädevusest üha rohkem rääkida?

Tallinna Ülikooli teadlased Elina Malleus-Kotšegarov, Astra Schults ja Kristiina Treial selgitavad artikliseeria avaloos sotsiaal-emotsionaalse pädevuse olemust, seotust õppimise ja õpetamisega ning selgitavad pädevuse võimalusi ja kitsaskohti.

Pandeemia pani raamatukogutöötajad raamidest välja astuma

Suured muutused maailmas on Tallinna tervishoiu kõrgkooli raamatukokku, nagu kõigisse teistessegi raamatukogudesse, toonud lisaks tavapärastele tööülesannetele uusi teenuseid ning pannud töötajaid mõtlema võimalustele, kuidas veelgi enam toetada õppe- ja uurimistööd kõrgkoolis. Lisaks esitavad kõrgkooli nõuded raamatukogutöötajatele väljakutseid, mis on sundinud nii-öelda raamidest välja minema ning end uutes rollides proovile panema.

Tartu kutsehariduskeskus pürib tipuks

Tartu kutsehariduskeskus jätkab järgmisel aastal tegevust rakendusliku kolledži nime all. Kuid uuendused ei piirdu vaid nimevahetusega, muutusi on rohkem ja siht on tõsta kutsehariduse mainet. Kooli tegevust ja plaane tutvustavad direktor Raini Jõks ning turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Riinu Räim.

Suurim suhtluserror on suhtluse puudumine

VAT Teatri noorte teatriprojekt „Tähenduserrorid“ on jõudmas lõpusirgele ning päädib lavastusega „Woke ja vihane“, mis jõuab publikuni 2022. aasta märtsis. VAT Teatri dramaturg Mihkel Seeder teeb vahekokkuvõtte toimunud rühmatöödest, vestlustest ning võistlusest.

„Roheline järv“

Kunstikoolide õpetajate liidul oli Märjamaa rahvamajas maalinäitus, millest on kirjutanud ülevaate kunstiõpetaja Valter Uusberg.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!