Riigikogu liikmed moodustasid kõrghariduse toetusrühma

26. okt. 2021 Riigikogu pressiteenistus - Kommenteeri artiklit

Riigikogus moodustatud toetusrühma eesmärk on töötada välja erakonnaülene lahendus kõrghariduse jätkusuutlikkuse tagamiseks.

Toetusrühma esimehe Margit Sutropi sõnul sõltub Eesti konkurentsivõime ning eesti keele ja kultuuri jätkusuutlikkus sellest, kui kvaliteetne on Eesti kõrgharidus. „Paraku ohustab selle valdkonna aastatepikkune alarahastamine kõrghariduse kvaliteeti ja vähendab üliõpilaste võimalust saada head haridust. Praegune rahastamismudel motiveerib ülikoole minema üle ingliskeelsele õppele. Samuti on meil suur puudus kõrgharidusega spetsialistidest, näiteks õpetajatest, arstidest, meditsiiniõdedest, inseneridest, IT-spetsialistidest,“ rääkis Sutrop.

Moodustatava ühenduse eesmärk on Sutropi sõnul välja töötada erakondade ülene lahendus kõrghariduse jätkusuutlikkuse tagamiseks. „Heaks eeskujuks on Eesti teadusleppe sõlmimine 2018. aasta detsembris, millega lepiti kokku, et teadus- ja arendustegevuse riiklik rahastamine tõstetakse ühe protsendini sisemajanduse kogutoodangust,“ selgitas ta.

Toetusrühma liikmed

Kõrghariduse toetusrühma kuuluvad lisaks Sutropile ka Jevgeni Ossinovski, Vilja Toomast, Heidy Purga, Marko Šorin, Oudekki Loone, Heidy Purga, Signe Kivi, Eerik-Niiles Kross, Yoko Alender, Andrus Seeme, Toomas Järveoja, Priit Sibul, Kristen Michal, Viktoria Ladõnskaja-Kubits, Üllar Saaremäe, Tarmo Kruusimäe, Heiki Hepner, Jaak Valge, Uno Kaskpeit, Marko Torm, Peeter Ernits, Helmen Kütt, Helle-Moonika Helme, Eduard Odinets, Aivar Kokk, Jürgen Ligi ja Mihhail Stalnuhhin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!