Värskelt remonditud Rannu kool avab uksed

29. okt. 2021 Elva vallavalitsus - Kommenteeri artiklit

Täna avati piduliku tänusündmusega renoveeritud Rannu koolimaja, mille ehitustööd algasid märtsis ning läksid maksma ca 1,4 miljonit eurot. 

Elva abivallavanem Mikk Järv ütles, et hoone rekonstrueerimisel oli põhirõhk selle soojustamisel ja energiatõhususe saavutamisel. „Peale selle sai kogu hoone soojustagastusega ventilatsiooni ning katusele paigaldati päikesepaneelid,” lisas ta. 

Samuti tehti korda koolimaja kommunikatsioonid ning alates sellest sügisest köetakse maja Rannu aleviku kaugkütte kaudu. Varasemalt köeti kooli õlikatla abil. 

Tööde käigus vahetati välja koolimaja aknad, soojustati fassaad ja põrandad ning paigaldati päikesepaneelid. „Samuti tehti täielikult korda endise söökla osa, kus paiknevad nüüd arvutiklassid ning söögisaal rajati hoone esimesele korrusele,” kirjeldas Järv. Koolimaja sai ka uue avara fuajee ja  saali kõrvalruumidesse projekteeriti tänapäevased olmeruumid ning sanitaarruumid. Majale paigaldati uued välisuksed ja rajati uued välistrepid, mis arvestavad ka liikumispuudega inimeste vajadusi. 

Elva vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhataja Hegri Naruski sõnul ilmnes ehitustööde käigus ka mitmeid ootamatusi. „Hoone vundamendi soojustamise käigus selgus, et sademevesi oli pika aja jooksul uuristanud mitmes kohas vundamendi alla suuri tühimikke ning hoone aknad olid paigaldatud sisuliselt lahtise tellisseina külge,” kirjeldas ta ja lisas, et uue soojustuse kinnitamiseks tuli hoonele ehitada sisuliselt uued seinad.  

Rannu koolipere saab renoveeritud hoones alustada õppetegevusega pärast sügisest koolivaheaega, kui hoone on ka vajaliku mööbliga sisustatud. 

Rannu koolihoone rekonstrueerimine oli Elva valla ühinemislepingus kokku lepitud investeering, milleks sai Elva vald toetust energiatõhususe meetmest 591 000 eurot. Kokku maksid ehitustööd ca 1,4 miljonit eurot. Töid teostas OÜ Energia ja Ehitus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!