4. detsembril toimub järjekordne üle-eestiline avatud teadusringide päev

29. nov. 2021 Eesti Teadushuvihariduse Liit - Kommenteeri artiklit

Eesti teadushuvihariduse liit korraldab laupäeval, 4. detsembril juba kolmandat korda avatud teadusringide päeva „Mõtle kui teadlane“, juhtides tähelepanu loodus-, teadus- ja tehnoloogia (LTT) valdkonna huviringides õpitava olulisusele ning andes võimalikult paljudele lastele ja nende vanematele võimaluse teadushuviringe avastada. Kokku avab oma uksed üle 60 teadusringi üle Eesti (sh virtuaalsed) ning valikus on mitmeid tegevusi, nagu robootika, programmeerimine, päikesesüsteemi uurimine, strateegilised seiklusmängud, meisterdamine, füüsika ja keemia katsete tegemine, mustkunst, loomade ja loodusmatkad ning palju muud. Ringidesse on vajalik eelregistreerida, kuid osalemine neis on tasuta. Rohkem infot ja registreerimine www.huviring.ee.

Eesti Teadushuvihariduse Liidu esimehe Heilo Altini sõnul on väga oluline on juba noorest east anda valik huvialadele, mis mõjutavad kogu ülejäänud elu. „Teadus ja just teadushuviharidus pole noorte seas just kõige populaarsem ning kergesti mõistetav kui tantsimine või jalgpall, kuid teadused annavad lastele väga vajalikud tulevikuoskused. Avades teadusringid üle Eesti üheks päevaks, toome sellega LTT valdkonnale ja selle olulisuse veelgi paremini nähtavale ning laseme teaduse häälel rääkida. „Mõtle kui teadlane!“ päev annab võimaluse igapäeva rutiinist väljuda ning perega koos midagi põnevat ja arendavat teha,“ sõnas Altin.

„Juba teist aastat oleme olukorras, kus nii mõnedki lapsed ja noored on sunnitud olema distantsõppel ning eemal oma sõpradest ja juhendajatest. Sellest tulenevalt soovisime ka sel aastal oma liiduga pakkuda neile võimalust tulla kokku ning näha, mida põnevat saab ühes loodus-, robootika-, teadus- ja tehnoloogiaringis teha. Hea meel on tõdeda, et valikus on sel aastal rekordarv teadusringe  – üle 60 ringi avab detsembri esimesel laupäeval oma uksed,“ lisas Eesti Heilo Altin.

Sel korral saavad toimuma keemia, füüsika- ja robootikaringid TalTech Virumaa kolledžis, Pernova loodusmajas Pärnumaal oodatakse aga särasilmseid uurijaid ja noori ellujääjaid ning Karksi-Nuias avatakse sel päeval tüdrukutele suunatud tehnoloogiaring. Eesti Teadushuvihariduse Liidu enda e-huvikooli projekti raames avavad uksed e-huvitunnid „Värviline vesi“ ja robootikaringid Võrus. Igal aasta on võimalus seigelda ka looduses, sel korral näiteks Lehtsel, Jänedal või Tamsalus. Virtuaalselt on üle Eesti võimalik osa saada tuntud mustkunstniku Irene Kivaste show’st, avastada liitreaalsust, osaleda digifotograafia tunnis, ehitada tolmuimeja või mängida robotitega.

Kõikide avatud huviringidega saab tutvuda aadressil www.huviring.ee. Avatud teadusringide päeval osalemine on tasuta, aga selleks on vajalik eelregistreerimine, s.o hiljemalt 01.12.2021. Kohtade arv on piiratud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!