Eesti Kultuuri Koda ootab kandideerima konkursile „Kultuuri tegu 2020“

4. nov. 2021 Eesti Kultuuri Koda - Kommenteeri artiklit

Eesti Kultuuri Koda kuulutab välja konkursi kultuuri teo auhinnale, mille eesmärk on tunnustada Eesti ühiskonnas tegutsevaid inimesi, kelle ettevõtmised on inspireerivad, vaatavad tulevikku ja väärivad avalikku tähelepanu.
Auhinda antakse välja aastast 2014 koostöös kultuuriministeeriumiga, kes toetab auhinnafondi 5000 euroga. Aastal 2021 jagatakse kultuuri teo auhindu kolmes kategoorias:
* aasta kultuuri teo peaauhind,
* Peeter Alliku kunstiauhind,
* tuleviku tegija.

Aasta kultuuri teo peaauhinna kandidaadiks sobib tegu mistahes kunsti- või kultuurivaldkonnast, mis kõnetab ühiskonda, on kantud vabast, sõltumatust ja sotsiaalkriitilisest vaimsusest.
Peeter Alliku nimelise kunstiauhinna eesmärk on mälestada varalahkunud graafikut, maalikunstnikku ja kunstipedagoogi Peeter Allikut (1966‒2019) ning ühtlasi elavdada Eesti kunstivälja, tunnustades igal aastal ühte maalikunstnikku, graafikut ja/või pühendunud kunstiõpetajat.
Tuleviku tegija auhinna 
eesmärk on tunnustada noort (vanuses 7‒26) – loovisikut  või kultuuritöötajat, kelle ettevõtmised on inspireerivad, tähendusrikkad ja tulevikku vaatavad ning väärivad avalikku tähelepanu.

Ootame kõikidesse kategooriatesse kandidaate aadressil tegevjuht@kultuurikoda.eu märksõnaga „Kultuuri tegu“ 10. novembriks. Vaata lähemalt kriteeriume Kultuuri Tegu | (kultuurikoda.eu)  Hinnatakse 2020. aasta jooksul tehtud kultuuri- või kunstitegu. Eelmiste aastate nominentidega saab tutvuda Eesti Kultuuri Koja kodulehel (www.kultuurikoda.eu).

„Kultuuri teo 2020“ auhinnad antakse üle Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsil „Inimene piiril eri teadusvaldkondade vaates“ 19. novembril teaduste akadeemia saalis.
Registreerimine konverentsile SIIN.

„Kultuuri teo 2020“ statuut on SIIN.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!