Lapikute ASI karikas

12. nov. 2021 Taeri Saar Tallinna Tehnikaülikooli tarkvaraarenduse klubi Lapikud - Kommenteeri artiklit

Novembris algab Lapikute ja ASI (arvutisüsteemide instituut) ühiselt korraldatud ASI karikas, mis on võistkondlik programmeerimisvõistlus kooliõpilastel (https://asikarikas.ee/).

Teretulnud on kõik programmeerimishuvilised nii põhikoolist kui gümnaasiumist. Võistlus annab osalejatele võimaluse lahendada reaalseid probleeme ja panna proovile oma tõeline meeskonnatöö oskus. Võistlejad saavad mõõtu võtta tudengitega, varakult ülikoolieluga tutvuda ning kindlasti annab võistlus osalejatele praktilise kogemuse.

Esimeses voorus saab osaleda kasvõi oma kodus! Lahendada tuleb kahest põhiülesandest vähemalt üks ning soovi korral lisaülesanne, mis on mõeldud kaalukausi kallutamiseks juhul, kui mitu võistkonda põhiülesannetega võrdselt punkte saavad. Lahenduste lähtekoodid (soovi korral lisaks ka .exe-fail) tuleb saata aadressil asikarikas@asikarikas.ee. Lahenduste esitamise tähtaeg on 21.02.2022 kell 23.59. Kõik esimeses voorus osalejad saavad osavõtudiplomi ning esimese vooru võitjaid autasustatakse.

Esimese vooru kaks parimat kuni 4-liikmelist võistkonda (soovi korral koos juhendajaga) kutsutakse lõppvooru, mis toimub Mektory majas 19.03.2022 kl 8‒ 18. Lõppvooru ülesandeks on rakendusprogrammi koostamine. Kõigile lõppvõistlusest osavõtjatele pakutakse võistluspäeval süüa. Soovijatel võimalik osa võtta mikrokontrollerite programmeerimise töötoast. Võitjad kuulutatakse välja kell 16. Kõigil lõppvoorus osalejatel loetakse TTÜ IT-teaduskonda sisseastumisel ained programmeerimine I (IAX0583) ja programmeerimine II (IAX0584) sooritatuks.

Rohkem informatsiooni võistluse kohta https://asikarikas.ee/.

Meie klubi tegutseb Tallinna Tehnikaülikooli juures. Oleme tudengiorganisatsioon, mis koosneb neljast tiimist: tarkvara tiim, turunduse tiim, ürituste tiim ja Helpdeski tiim.

Iga tiim täidab organisatsioonis Lapikud oma ülesannet, milleks on selle valdkonnaga seotud oskuste ja teadmiste arendamine.

MTÜ Lapikud loodi 2002. aasta 23. veebruaril. Organisatsiooni lõi sõpruskond informaatikuid, kellele meeldis koos aega veeta. Põhjus, miks üldse MTÜ tehti, seisnes soovis saada .ee domeen.

Nimi Lapikud tuleneb sellest, et siis oli informaatikute erialatähis LAP. Organisatsioon tegutses aastatel 2002 kuni 2010 eesmärgiga sisustada IT-tudengite vaba aega ning toetada IT-õpinguid.

Aastast 2011 tituleerisid Lapikud ennast tarkvaraarenduse klubiks ning organisatsiooni fookus on suunatud tudengite kaasamisse mitmesugustesse tarkvaraarenduse projektidesse.

Lapikud on võimalus tudengitele IT-maailma sisse elada ning saada vajalikke kogemusi edasiseks elus. Ülikoolist kasvab Eestile ja maailmale tunnustatud ja nõutud eksperte. Lapikud on ka üks lüli, mis panustab nende inimeste arengusse.

Tulge võistlema!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!