Ligi 6000 kooliõpilast ja lasteaialast õppisid programmeerimist ja robootikat

30. nov. 2021 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja noorteameti koolidele ja lasteaedadele mõeldud tehnoloogiahuvi toetavast õpilasüritusest „ProgeTiigri tulevikutegija 2021“ võttis osa ligi 6000 õpilast 190 haridusasutusest üle Eesti.

Kooliõpilastele ja lasteaialastele mõeldud neljas „ProgeTiigri“ õpilasüritus toimus sel aastal 27. septembrist kuni 19. novembrini. „ProgeTiigri tulevikutegijad“ on osa üleeuroopalisest programmeerimise nädalast Code Week. Tänavu saavutasid Eesti koolid ja lasteaiad tegevuste ja rahvaarvu arvestuses 625 üritusega kolmanda koha Monaco ja Malta järel.

Vaatamata koroonapandeemiast tingitud piirangutele korraldasid Eesti koolid ja lasteaiad üle Eesti mitmeid põnevaid õpilasüritusi. „Õpilasüritusel pandi robotite abil elama muinasjutud, tehti ajarännakuid, prooviti päästjate ja kullerite tööd, loodi digikunsti, tantsiti ja musitseeriti koos. Õpilased panid end proovile nii virtuaalreaalsuses, 3D-modelleerimises kui ka programmeerimise põgenemistoas, aga ka lapsevanemaid ja kaaslasi õpetades,“ kommenteerib haridus- ja noorteameti „ProgeTiigri“ programmijuht Kristi Salum.

Sel aastal näitasid eriti aktiivset osavõttu üles lasteaiad ning osades lasteaedades viidi tegevusi läbi kõikide rühmadega. Huvitavaid ettevõtmisi jagus ka koolidesse – õpilasürituse käigus sai robootika abil õppida nii matemaatikat kui ka keelt, ajalugu ja loodusaineid, kunsti- ja käsitööd. See võimaldas korrata reegleid liikluses hakkamasaamiseks ja veebis turvaliseks toimetamiseks.

Ülesandeid tehti nii õppetöö ajal, pärast tunde huviringis kui ka ühisüritustel. Veebilehel jagati palju arendavaid ideid õppetöö rikastamiseks, mida saavad ka teised õpilased edaspidi järele proovida.

Õpilasüritus on nelja aasta jooksul osalemisrõõmu pakkunud enam kui 41 000 õpilasele.

Õpilasürituse ülesanded on huvilistele lahendamiseks jätkuvalt “ProgeTiigri“ kogumikus.

HARNO „ProgeTiigri“ programm äratab õppijates huvi inseneriteaduste, disaini ja tehnoloogia ning IKT valdkondade vastu. Programmi tegevusi toetab Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!