Tallinna koolid jätkavad veel nädal aega osalisel distantsõppel

4. nov. 2021 Tallinna haridusamet - Kommenteeri artiklit

Linnavalitsus otsustas eile, et Tallinna munitsipaalkoolid jätkavad järgmisel nädalal, 8.‒12. novembrini veel osalisel distantsõppel ning kaugõpe jätkub neil klassidel, mis käesolevalgi nädalal ehk 4.‒8. klassidel. Kontaktõpe säilib tuleval nädalal 1.‒3. ja 9.‒12 klassidel ning hariduslike erivajadustega õpilastel.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul toimus eile õhtul koolijuhtidega kohtumine, kus arutati õppetegevuse korraldamise võimalusi ja lahendusi. „Leidsime, et olukord ei ole läinud ega lähe nädalaga paremaks ning nakatumisnäitajad on kasvutrendis ja ka koolikollete arv kasvab. Nii jõudsime järelduseni, et meditsiinilisest ja immunoloogilisest aspektist avaldab mõju kahenädalane intervall, mis loob ka koolidele stabiilse rütmi ja õpikeskkonna,“ nentis Kõlvart. „Seega pikendame veel nädalaks kaugõpet, et kaitsta lisaks õpilastele ka meie õpetajate tervist ning teha kõik selleks, et luua turvaline õpikeskkond ja tagada õppetegevuse jätkumine edaspidi. Nii aitab kahenädalane distantsõppe rütm vähendada viiruse suure leviku puhul  haiguskollete tekkimist koolis ja vähendab ka olemasolevate kollete laienemist. Soovime ennetusmeetmeid rakendada juba praegu selleks, et vältida sajaprotsendilist distantsõppele minekut.“

„Selliseid otsuseid me ei langeta kergelt, kuid võttes arvesse praegust olukorda ja lähinädalate prognoose, siis me ei saa jätta ka reageerimata ega ennetusmeetmeid rakendamata. Seega jõudsime järelduseni, et mõistlik on jätkata üldhariduskoolides osade klasside õppetegevuses distantsõppega ning seda ennekõike vanusegrupis, kus õpilaste haigestumiste osakaal on hetkel kõige kõrgem ning kellest osa ehk 4. ja 5. klassi õpilasi, ei ole võimalik vaktsineerida. Liiati olid möödunud koolivaheajal õpilastel palju kontakte, pidades silmas õpilaste ja perede reise nii Eestis kui ka välismaal,“ selgitas Kõlvart.

Distantsõppe perioodil on neile õpilastele, kes on kaugõppel, piiratud ka huvitegevus munitsipaalhuvikoolides. Distantsõppe ajal jagavad koolid soovijatel nädalasi toidupakke.

Linnavalitsus lähtus oma otsuses põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele § 24 lg 5, § 44 lg 1 ja rahvatervise seaduse § 10 lg 2 p 2 alusel ning kooskõlas Vabariigi Valitsuse 6. jaanuari 2021 määruse nr 1 „Põhikooli riiklik õppekava“ § 6 lg-ga 2. Võttes ühtlasi arvesse, et Eesti Arstide Liidu andmetel on Eesti suurima koroonaviiruse nakatumisega riik ning Terviseameti statistika kohaselt on nakatumised tõusutrendis, suurenevad haiguskollete ja hospitaliseerimist vajavate patsientide arvud. Niisamuti on kasvamas nakatumine Tallinna koolides, haigestunute seas on nii õpilasi kui ka õpetajaid. 2. novembri seisuga on Tallinnas 53 koolikollet.

Pressikonverents on järelvaadatav siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!