Heli Kirjastus soovitab

3. dets. 2021 Heli Kirjastus - Kommenteeri artiklit

Hea noorteraamat 2020 tiitli võitnud autori järjekordne noorteromaan 

Jenn Bennett „Tähtedest võlutud“

Heli Kirjastus OÜ, 2021

www.helikirjastus.ee

Möödunud aasta sügisballist saati on endised parimad sõbrad ja nüüdsed suurimad vaenlased Zorie ja Lennon peensusteni lihvinud teineteise vältimise kunsti. Ka nende perekonnad on omavahel vaenujalal nagu tänapäevased Montague’id ja Capulettid. Kui aga sõpruskonna ühine matk ootamatu pöörde võtab, leiavad Lennon ja Zorie end keset metsikut loodust. Ihuüksi. Ja koos. Mis võiks siin küll valesti minna?

Teel turvalise tavaelu rüppe lahendavad nad omavahelisi erimeelsusi teravate torgete ja solvangute abil. Võitlus teineteise ja metsikute loodusjõududega tähendab aga, et metsast ühes tükis väljatulek ei pruugi enam võimalik olla. Mida sügavamale Põhja-Carolina kõnnumaale nad jõuavad, seda enam kerkivad pinnale varjatud tunded ja saladused. Kas Zorie ja Lennoni suhe peab igapäevaelu survele vastu? Või olid tundepuhangus süüdi vaid värske metsaõhk ja lummava tähistaeva maagia?

Raamat, mida poisid loeksid

Maniakkide Tänav „Viivuranna Online“

Heli Kirjastus OÜ, 2021

www.helikirjastus.ee

Sarja „Viivuranna gümnaasium“ 2. raamat on lugu sellest, kuidas Martin ja Heleri peavad esitlema Euroopa Liidu haridusfondi komisjonile kooli ajaloosimulatsiooni Viivuranna Online, kuid ei suuda salapärase tehnilise tõrke tõttu end enam virtuaalmaailmast välja logida. 

Programmeerija on aga salaja lisanud ajalooprogrammi alla kihi, kus öösiti asuvad tegutsema nii kommunistid, kes püüavad virtuaalses esimeses Eesti Vabariigis võimu haarata, kui ka veelgi verehimulisemad ööolendid. Leidmaks tagaust, mille kaudu simulatsioonist lahkuda, peavad õde ja vend panema mängu kõik oma ellujäämisoskused. 

Kõik sarja raamatud on eraldiseisvalt loetavad. Sobib nii põhikooli- kui gümnaasiumiõpilastele. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!