Lego piknik Kanepi gümnaasiumis

10. dets. 2021 Karin Buhvestov - Kommenteeri artiklit
Hetki Lego-piknikult. Fotod: Kanepi gümnaasium

Trimestri viimasel koolipäeval toimus meie koolis algklasside esimene Lego piknik, kus iga koolilaps sai tunda ennast tõelise leiutajana. Ettevõtliku koolina viisime selle päev ellu eesmärgiga arendada õpilaste loovust, algatusvõimet, vastutust, samuti hoolivust nii enda kui ka kaaslaste tegevuse vastu.

Hommikul kooli tulles olid igaühel ranitsa asemel kaasas oma Lego klotsid ja piknikutekk. Päeva sissejuhatuses tutvustati Lego ajalugu ja vaadati inspireerivaid videoid. Ürituse avas Kanepi vallavanem Mikk Järv, kes konstrueeris näidistööna Eesti lipu. Seejärel suundusid väikesed leiutajad oma piknikualale meisterdama. Õpilastel oli palju lennukaid ideid ja need paistsid välja ka valminud ehitistest. Kõik 49 osalejat suutis oma pöörased ideed käega katsutavaks teha. Valmisid ilusalong, lillepood, bangalo, hotell, jäätisekohvik, rallirada, Türgi kuninga loss, ninja-muuseum, jumalate võitlusstseen, turvameeste maja, paradiisisaar, loomakliinik, tank ja tuletõrjeauto.

Õpilased said tunda ennast tõeliste kunstnike, arhitektide ja inseneridena. Päeva lõpuks visandati oma tööd ka paberile ning ühiselt valmisid plakatid leiutistest. Kõiki osalejaid premeeriti tänukirja ja maiustusega. Nii õpilased kui ka õpetajad tundsid omamoodi koolipäevast rõõmu ning tänutunne peegeldus nende silmadest.

Kanepi gümnaasiumi klassiõpetajate nimel

Karin Buhvestov


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!