Maailmanäitusel algas Eesti haridusnädal

13. dets. 2021 HTM - Kommenteeri artiklit

Maailmanäitusel Dubais täna alanud haridusnädalal tutvustatakse Eesti haridust nii ärifoorumil, hariduskonverentsil, ülikoolide päeval, haridustehnoloogia päeval kui ka kõrgetasemelistel kohtumistel.

Dubais viibib haridus- ja teadusminister Liina Kersna koos ülikoolide rektorite, teadlaste ja ettevõtete esindajatega. Liina Kersna osaleb täna rahvusvahelisel tippkonverentsil ning arutleb haridusuuenduste ja innovatsiooni üle. Homme avab minister hariduse ärifoorumi, kus arutletakse hariduse tulevikulahenduste üle.

Eile kohtus Liina Kernsa Araabia Ühendemiraatide tulevikutehnoloogia ministri Sarah Bint Yousif Al Amiriga. Täna pärastlõunal kohtub ta Araabia Ühendemiraatide haridusministri Hussain bin Ibrahim Al Hammadiga, kellega allkirjastatakse Eesti ja AÜE hariduskoostöö kokkulepe.

Kavandatud on kohtumised Bahreini noorte- ja spordiministri Aymen Almoayyediga, Ras Al Khaimah emiiri Sheikh Saud Saqr Al Quasimiga ja Sharjah asevalitseja ja Sharjah ülikooli presidendi Sultan ben Ahmed Al Quasimiga. Samuti külastab minister Kersna Ras Al Khaimah Ameerika ülikooli, Sharjah erahariduse ametit ja sealset teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooniparki. Minister Kersna kohtub Eesti paviljonis kohaliku eestlaskonnaga.

Ülikoolide päeval tutvustab Eesti Teadusagentuuri rahvusvahelise turunduse programm „Research in Estonia“, kuidas Eesti teadus saab panustada globaalsete probleemide lahendamisse, ja otsib võimalusi, kuidas seda rahvusvahelise koostöö abil veelgi tõhusamalt teha. 

Haridustehnoloogia päeval tutvustatakse haridustehnoloogia ettevõtete Eliis, Clanbeat, SpeakTX, Opiq, Schoolaby, TutorID, DreamApply, MobiLab loodud lahendusi ning korraldatakse debatte teemal, milline näeb välja õpilaskeskne ja kvaliteetne tulevikuharidus.

Koos ministriga osalevad Dubai haridusnädala visiidil avalik-õiguslike ülikoolide Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser, Tallinna Ülikooli rektor Tõnu Viik, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land, Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia välissuhete prorektor Henry-David Varema, Eesti Maaülikooli teadusprorektor Ülle Jaakma ning Estonian Business Schooli rektor Meelis Kitsing. Samuti osalevad haridusnädalal president Kersti Kaljulaid, Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Anu Noorma ja hariduse erisaadik Birgit Lao.

Haridusnädal algab täna rahvusvahelise tippkonverentsi ja haridusministrite paneelaruteluga. Sellele järgneb homme, 14. detsembril hariduse tulevikulahendustele keskenduv ärifoorum ning haridusnädala lõpetavad ülikoolide päev 15. detsembril ja haridustehnoloogia päev 16. detsembril.

Maailmanäitus EXPO 2020 Dubai algas 1. oktoobril ja jääb avatuks 2022. aasta märtsi lõpuni. Maailma suurimal ärimessi EXPO eesmärk on näidata saavutusi, millega maailma eri riigid on hakkama saanud. EXPO-l on esindatud paviljonidega üle 190 riigi ning maailmanäitusele oodatakse osalema 25 miljonit külastajat.
Eesti paviljonis tutvustatakse kuue kuu jooksul Eesti digiühiskonda tervikuna ning olulisel kohal on meie haridus, teadus, innovatsioon ja haridustehnoloogilised lahendused. Eesti paviljonis saavad haridusnädala külastajad tutvuda ka arhitektuuribüroode Kuubise ja Standardiga välja töötatud kaasaegset õpiruumi kujutava klassiruumiga. Eesti haridust tutvustatakse maailmanäitusel esimest korda.

Lisainfo haridusprogrammi kohta maailmanäitusel ja haridusnädala kava.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!