Õpetajate Leht 10. detsembril

8. dets. 2021 - Kommenteeri artiklit

Ühte kindlat valemit seksuaalselt väärkoheldud lapse äratundmiseks ei ole

Aastaid oli seksuaalne väärkohtlemine tabuteema, ent nüüd antakse väärkohtlemise juhtumitest üha julgemini teada. Väga oluline on kahtluse korral reageerida, sest seksuaaltrauma võib põhjustada psüühikahäireid ning mõjutab nii lapse minapilti kui ka tema suhtumist ümbritsevasse maailma.

Kas ka lastaiaõpetaja palk tõuseb?

Lasteaiaõpetajate palgatõusu motiveerimiseks on omavalitsustele makstud riigi toetust alates 2017. aastast. Vastavalt riigi eelarvestrateegiale jätkub 2025. aastani lasteaiaõpetajate palga motiveerimise programm üldhariduskooli õpetajate töötasu tõstmisega samas tempos, kirjutab HTM-i alushariduse valdkonna peaekspert Tiina Peterson.

Eripedagoog prepareerib lapse erilisuse arengupsühholoogia skalpelliga algosadeks

Sel sügisel sai haridustöötajate auhinnasajus pärjatud ka Nõo lasteaia Krõll eripedagoog Helen Luigla, keda tunnustati kui Tartumaa aasta tugispetsialisti. Ehkki Luigla on eripedagoogiametit pidanud nii koolis kui ka lasteaias ning omandanud rohkem kui 20 aasta jagu kogemusi, pole teekond ideaalseks eripedagoogiks tal enese sõnul veel läbi. Intervjuus Õpetajate Lehele avabki Luigla, mida soovib oma töös saavutada, aga arutleb ka, milline on praegu erivajadustega laste olukord Eestis.

Haridusuuringud 30 aasta pärast. Mis on teisiti?

Hoolimata maailma parimast koolist pole teaduspõhine maailmapilt ja mõtlemisviis suure osa Eesti inimesteni jõudnud ja see pähkel ongi vaja järgnevate haridusuuringutega katki hammustada, kirjutab Tallinna Ülikooli professor Mati Heidmets.

Millal sa viimati enda rõõmuks tantsisid?
11. ja 12. detsembril etendub Sõltumatu Tantsu Laval noortele mõeldud diskotantsulavastus „Open Your Heart“, kuhu on kaasatud ka 13 noort eesti tantsijat. Tunnustatud soome-taani koreograafi Taneli Törmäga vestleb tantsukriitik Marie Pullerits.

Kunstikool õpetab noori oma ande ja oskustega maailma paremaks muutma

Tartu Kunstikool pani oma 70 aasta juubeliaastale väärika punkti vilistlaste maalide ja skulptuuride näitusega Eesti Rahva Muuseumis.

Pärnu õpilased edendasid eakaaslaste keskkonnateadlikkust

Pärnu Kuninga tänava kool sisustas kolm virtuaalset õppepäeva rahvusvahelises projektis, kus osalesid kuue riigi õppurid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!