Toimub laste arengu hindamisvahendi virtuaalne infotund lasteaedadele

6. dets. 2021 - 1 Kommentaar

9. detsembril kl 13‒14 toimub lasteaedadele mõeldud infotund HARNO Facebooki-kanalis.
Infotunnis räägitakse laste arengu hindamise põhimõttetest ja selle olulisusest laiemalt, loodavast laste arengu uuest hindamisvahendist ja selle näidistestist, millega on lasteaedadel juba praegu võimalik tutvuda. Samuti tutvustatakse lühidalt alushariduse seaduse eelnõu ja koolieelse lasteasutuse riikliku õppekava lähtekohti. Infotunnis saavad sõna haridus- ja teadusministeeriumi alushariduse valdkonna juht Triin Rass, Tallinna Ülikooli koolipsühholoogia professor Eve Kikas ning haridus- ja noorteameti peaspetsialist ning lapse arengu hindamisvahendi projektijuht Anne-Mai Meesak.

HARNO ja ministeeriumi koostöös on arendamisel uus veebipõhine hindamisvahend, mis on mõeldud lasteaiaõpetaja toetamiseks viieaastaste laste arengu hindamisel. Hindamisvahend on loodud laste oskuste hindamiseks viies valdkonnas: keel ja kõne, matemaatika, sotsiaalsed, kognitiivsed ja õpioskused. Tulenevalt koolieelse lasteasutuse riiklikust õppekavast on lapse arengu hindamine lasteaias oluline lapse eripära mõistmiseks,  arengu toetamiseks ning õppe- ja kasvatustegevuse kavandamiseks koostöös lapsevanemaga. Hindamisvahend on valmides kõigile õpetajatele tasuta kättesaadav eesti ja vene keeles.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Toimub laste arengu hindamisvahendi virtuaalne infotund lasteaedadele”

  1. Peep Leppik ütleb:

    Austatud LASTEAEDNIKUD!

    Lugedes käesolevat infolugu, on asjatundjal selge, et HARNO-s pole inimesi, kes tunneksid ARENGUPSÜHHOLOOGIAT! Lasteaia astmes on lapse ARENDAMISEKS esmatähtis panna laps läbima ERINEVAID PROTSESSE. Seejuures on TULEMUSED sageli tuntavad alles 3-4 aasta pärast (mitte KOHE!). Eriti võigas on lasteaia lapse arengut “mõõta” IT-vahendite abil …

    Kes ei jõua tutvuda J.Piaget, J. Bruneri või L. Võgotski vastavate töödega, lugegu kasvõi kommenteerijast külakoolmeistri viimaseid brošüüre, mille aluseks nimetatud onude ja teistegi alusuuringute tegijate tööd … Hm! Me elame ju 21. sajandil!

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!