Toimub noorte pianistide konkurss

2. dets. 2021 Tartu 1. muusikakool - Kommenteeri artiklit

3. ja 4. detsembril toimub Tartu 1. muusikakooli eestvedamisel XXIV Ago Russaku nimeline noorte pianistide konkurss.
Rahvusvahelise žürii ette astuvad 35 õpilast Tartust, Tartu vallast, Elvast, Ülenurmest ning Võrust, kes pühendavad pingelise üldhariduskooli töö kõrval mitmeid tunde päevas pilli harjutamisele. 3. detsembril kell 11 algab mõõduvõtt Tartu 1. muusikakooli saalis. Samal õhtul teeb žürii oma otsused. Osalejad esitavad publikule kaks teost: J. S. Bachi teose ning teose vabal valikul.
“Ühestki muusikust ei saa professionaali kui ta ei ole tegelenud Bachiga.“ (Toomas Velmet)

4. detsembril kell 12 toimub konkursi lõppkontsert Tartu Ülikooli ajaloomuuseumi valges saalis, kus esinevad laureaadid ja antakse üle preemiad. Igas klassis antakse välja kolm auhinnalist kohta, lisaks diplomeid ja eripreemiaid.
Konkursi korraldajad soovivad motiveerida lapsi esinema oma eakaaslaste ees ning ärgitavama õpitut võrdlema teistega. Konkurss on suurepärane võimalus sotsialiseerumiseks, samal ajal tutvudes klaverirepertuaariga laiendades silmaringi. Hindamatu väärtusega on rahvusvahelise žürii kommentaarid. Tänavu on žüriis Martti Raide, Ieva Kostanda ning Vladimira Ljutova.
Konkursi nimiisik Ago Russak oli omaaegne Tartu kultuurielu viljakas edendaja, H. Elleri nim. Muusikakooli ja Tartu 1. muusikakooli direktor, ühtlasi suurepärane pianist ja pedagoog. Konkurss säilitab ning kannab edasi tema mälestust, pedagoogilisi põhimõtteid ja suhtumist muusikasse.
Konkursi toimumist toetavad Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspetrgrupp ja Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital. Konkurss on linnarahvale tasuta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!