Elamusprogramm vanas kaupmehemajas

22. jaan. 2022 Hopneri maja - Kommenteeri artiklit
Elamusprogrammis osaleja saab avastada seda, mis muidu peidus, arutleda, nuusutada, maitsta, meisterdada ja pisut ka ennustada. Foto: Mats Õun 

Otse Tallinna vanalinna südames, Raekoja platsi ääres asub Hopneri maja, kus kaupa tehtud juba 1352. aastast alates.

Nüüd teeme vana kaupmehemaja uksed valla ja laseme uudishimulikud külalised ruumidesse, et nad ajas rändama viia.

Majaemandad pajatavad lugusid endisaegsetest kommetest ja keskaegsetest pidustustest. Saab teada, mida tehti eeskojas diele’s ning peretoas dörnse’s, mis peitus isand Hopneri keldrites ning mida hoiti salves ja rohukappides. Saab avastada seda, mis muidu peidus, arutleda keskaegse eluolu üle, nuusutada, maitsta, meisterdada, pisut ka ennustada.

  • Elamusprogrammi saab tellida 1–25 inimesele, nii lastele kui täiskasvanutele.
  • Programm kestab 1,5 tundi.
  • Grupihind 250 eurot.
  • Suurematele gruppidele on eraldi kokkulepped.

Elamusprogrammiga koos või eraldiseisvalt pakume töötubasid.

„Kaunis initsiaal“. Keskaegne raamatumaal – värvilised ja kullatud pildikesed, mis kaunistasid käsikirja.Töötoas pajatatakse kirjakunsti teemadel, saadakse algteadmised sulega kirjutamisest ning vaadatakse üle vana aja kirjastiilid ja vahendid. Õpipoisid saavad proovida oma kätt nimetähe joonistamisel ja selle kaunistamisel. Valmib üks tore ja omanäoline kaart, raamatutähis või kaunis pilt.

„Trükitehnikas kott“. Üks mahukas keskaja stiilis paun, mis saab kaunistatud pakutrüki tehnikas.

Pakutrükk on iidne tehnika kangaste kaunistamiseks, kus puupaku sisse uuristatud mustrid trükitakse kangale, ning et kaunis muster kõiki ilmastikutingimusi kannataks, siis ka kinnitatakse. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!