Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 otsib noori tulevikutähti

28. jaan. 2022 SA Tartu 2024 - Kommenteeri artiklit

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 käivitas jaanuarikuu lõpus noortele kultuurihuvilistele suunatud arenguprogrammi „Tartu 2024 Extended“. Tegu on Tartu ja Lõuna-Eesti 14‒19-aastastele loodud programmiga, mille eesmärk on kasvatada uut Eesti kultuurikorraldajate põlvkonda. Esimene lend tähtede poole algab 7. veebruaril.

Noorteprogramm otsib 20 aktiivset Tartu ja Lõuna-Eesti noort, kes soovivad olla Eesti kultuurikorralduse tulevik. Viiest sessioonist koosnevas programmis õpivad noored, kuidas projekte koostada, meeskonda kokku panna, üritusi planeerida ja ellu viia. „Tartu 2024 Extendedi“ esimene kursus algab veebruaris ning lõpeb juunis noorte enda korraldatud sündmustega.
„Tartu 2024 Extendedi“ programmi koordinaatori Angela Aderi sõnul tahab kultuuripealinn tuua Eesti korraldusmaastikule uusi tegijaid just noorte hulgast. „Soovime „Tartu 2024“ programmis näha rohkem noori loojaid ja korraldajaid, kes oskavad kohalikul ning ka Euroopa tasemel vingeid projekte ellu viia. Sellest veelgi olulisem on, et needsamad noored loojad ja korraldajad jääksid tegutsema pikalt pärast Euroopa kultuuripealinna aastat,“ sõnas Ader.
Programmi on võimalik kandideerida 7. veebruarini leheküljel https://tartu2024.ee/extended. Esimene grupp koostatakse 18. veebruariks ning ühistegevused algavad märtsis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!