Klassiga õppereisile Kesk-Eestisse

25. jaan. 2022 SA Järvamaa - Kommenteeri artiklit
Piimandusmuuseumis saab proovida lehma lüpsta, aga põnevaid tegevusi pakuvad kõik Järvamaa muuseumid. Foto: Silver Köster / Visit Järva
Kõige toredam on ikka see, kui saab midagi ägedat oma silmaga näha või käega katsuda. Foto: Silver Köster / Visit Järva

Tänu eriilmeliste muuseumide rohkusele on Kesk-Eesti suurepärane sihtkoht lõimitud õppereisiks. Leidlikul õpetajal on siin võimalus loovalt läheneda ja oma õpilasi tavalisest erinevas keskkonnas inspireerida.

Eesti Piimandusmuuseumi maitsvad töötoad aitavad ühtlasi keemiat mõista. A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel kesk soid ja rabasid toob rahvakirjaniku tegelaste mõttemaailma noortele lähemale. Käru muuseum pakub koolidele programmi „Pere eile ja täna“. Järva-Jaani muuseumide keskus jagab elutähtsaid teadmisi tuleohutusest ja aitab omandada matkatarkusi. Eesti Ringhäälingumuuseumis saab meediaõpetuse kõrval läheneda kirjandusele läbi kuuldemängu tegemise.

Ainetundide raames muuseumi külastamine on teretulnud vaheldus nii õpetajale kui õppijale. Haaravate lugude ja aktiivse tegevuse kaudu muutub teooria elavaks ning hea emotsioon aitab uusi teadmisi omandada. 

Õppida peab olema tore, ka muuseumis. Ajakeskus Wittenstein võimaldab vaheldusrikast õpikogemust humoorikal moel. Koos kilplaste teemapargiga pakutakse algklassidele ühispaketti „Laste mängud läbi ajastute“, ajamasinal sõitu läbi Paide vallitorni kaheksa korruse aga varieeritakse nii, et see sobiks eri vanuserühmadele. 

Muuseumitunde Järvamaal saab siduda loomaparkide ja -talude külastamisega. Samuti leiab Kesk-Eestist rohkesti matkaradu ja mängulisi tegevusi. 

Kogu info Kesk-Eesti võimalustest leiate visitjarva.ee/klassiga-kesk-eestisse/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!