Koolipsühholoogide nõuandeliinilt saavad abi nii haridustöötajad, lapsevanemad kui ka õpilased

24. jaan. 2022 HTM - Kommenteeri artiklit

Koolipsühholoogid on sel õppeaastal avatud nõuandeliinil pakkunud abi nii oma lapse pärast mures olevatele lastevanematele, stressis ja läbipõlenud õpetajatele kui ka ärevust ja depressiooni kurtvatele õpilastele.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul on koolipsühholoogide nõuandeliin hästi vastu võetud ning kümned mured on saanud lahenduse. „Julgustan kõiki nõuandeliinile helistama,“ ütles minister Kersna. „Anonüümne telefonikõne võimaldab turvalises keskkonnas saada esmast tagasisidet ja koos spetsialistiga võimalikke lahenduskäike arutada.“
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on vähem kui pooltes Eesti koolidest oma koolipsühholoog, mistõttu otsustas haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti koolipsühholoogide ühinguga tekitada täiendava võimaluse saada psühholoogilist abi ja nõu. „Haridustöötajad, õpilased ja nende vanemad on kogu koroonaviirusest tingitud kriisi vältel pidanud tulema toime pingeliste olukordadega ning nõuandeliin pakub võimalust oma muresid jagada ja neid lahendada,“ kinnitas minister Kersna. „Nõuandeliini psühholoogid on aidanud leida helistajate muredele lahendusi ning vajadusel pakkunud ka järelnõustamise võimalust.“
Eesti koolipsühholoogide ühingu juht Karmen Maikalu toetab nõuandeliini tööd. „Meil on hea meel, et saame rohkem toeks olla haridusasutustega seotud abivajajatele, nii lastele kui ka täiskasvanutele,“ ütles Maikalu. „Helistama on oodatud lasteaedade, koolide, huvikoolide ning teiste laste ja noortega töötavate asutustega seotud inimesed. Nõuandeliin on avatud ka õpilastele ja nende vanematele. Nõuandeliinile vastavad psühholoogid aitavad keerulistes olukordades tasakaalu hoida ja sobivaid lahendusi leida.”

Nõuandeliini eestikeelne number 1226 vastab esmaspäevast reedeni kl 16–20 ning venekeelne 1227 teisipäeviti kl 16–20. Kõnedele vastavad koolipsühholoogi kutsetunnistusega kogemustega psühholoogid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!