Muuseumitunnis räägitakse Eesti esimesest koerast

11. jaan. 2022 Eesti Ajaloomuuseum - Kommenteeri artiklit
Viikingiaegne koerakujuline ripats Ehmja kalmest, Läänemaalt. Foto: Vahur Lõhmus

Laupäeval, 15. jaanuaril toimuvas koeratunnis räägib näituse “Koopast kaissu. Koera ja inimese lugu” kuraator Krista Sarv Eesti esimesest koerast

Ootame huvilisi sel laupäeval, 15. jaanuaril kell 13 Maarjamäe lossi, kus jätkub näitusega kaasnev erialaspetsialistidega kohtumiste sari.

Seekord räägib kuraator Krista Sarv esemelistest tõenditest, mis esimestest Eesti koertest säilinud on.  

Selgub nii esemete vanus kui neist tänapäevani kandunud informatsioon.

Tutvume 11 000 aasta vanuse Pulli asulakohast leitud koeraga, vaatame tema rekonstruktsiooni ning räägime selle sünniloost.

Saame teada, kuidas inimene koeraga üldse kokku sai. Samuti räägime, milline oli muinasaja lõpuks koera positsioon inimese juures ning kas võime juba sel ajal rääkida koera ja inimese sõprusest.

Pilet 10/8 eurot.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!