Õpetajate Leht 14. jaanuaril

12. jaan. 2022 - Kommenteeri artiklit

Võõrkeelte erileht

Võõrkeeleõpetajad ja ülikoolide õppejõud annavad ülevaate, kuidas edeneb keeleõpe koroonaajal – millised on suurimad probleemid ja mis rõõmustab.

Vaba semester on justkui boksipeatus

Viis õpetajat – Ott Maidre, Deniss Jeršov, Silja Enok, Eerik Säre ja Tiiu Leibur saavad riigi haridusstipendiumi toel võtta igapäevatööst aeg maha, et vabal semestril keskenduda haridusvaldkonna arendustööle.

Pooleks aastaks kutseõppesse – kaotada pole midagi

Tartu Kunstikoolis alustas sel sügisel kolmas grupp CODE õpilasi, kes õpivad pool aastat 2. taseme kutseõppes. Vilistlaste järgmistest valikutest on näha selle õppe tulemusi ja kasu.

Külalisõpetajad nägid Eesti koolis korda ja rõõmsaid lapsi

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis olid külas Erasmuse projektis osalevad õpetajad Lõuna-Prantsusmaalt ja Islandilt.

Matemaatika Montessori lasteaias

Montessori lasteaias, kus on rühmas koos 2,5−7-aastased lapsed, alustatakse matemaatikaga umbes 4-aastaselt. Kuude rühma jagatud matemaatika õppevahendite abil saab laps ise matemaatikat õppida – ja mitte pelgalt midagi pähe tuupida, vaid tõeliselt mõista.

Punktkiri toetab pimedaid inimesi

Ehkki helisalvestustehnika ning arvutite ja nutiseadmete arengu tõttu on punktkirja osa info edastamisel vähenenud, ei ole see kadunud. Punktkirjas raamatuid loetakse vähem, kuid muudes valdkondades on selles kirjas info kasutamine laienenud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!