Pirogovi platsile püstitatakse Wiiralti „Lamavast tiigrist“ inspireeritud lumeskulptuur

31. jaan. 2022 Tartu Linnavalitsus - Kommenteeri artiklit
Eelmise aasta skulptuur Pirogovi pargis. Foto: Kaarel Kõvatu

Teisipäeval, 1. veebruaril algab Hiina kalendri järgi uus aasta, mis kuulutatakse veetiigri aastaks. Pirogovi platsil avatakse sel puhul lamava tiigri lumeskulptuur.

Eduard Wiiralti „Lamava tiigri“ eeskujul valmiv lumeskulptuur pannakse püsti kõrgema kunstikooli Pallas üliõpilaste ning skulptuuriosakonna juhataja Anne Rudanovski abiga.

Üliõpilased hakkavad 5 meetri laiusest ja 2,5 meetri kõrgusest lumetoorikust skulptuuri vormima teisipäeva lõunal. Valgustatud skulptuuri saab täies ilus näha reedest.

Tartus on tavaks paigaldada idamaade kalendri uut aastat sümboliseeriva looma jääst või lumest skulptuur linnasüdamesse. Tiigriaasta algab 1. veebruaril ja kestab 21. jaanuarini 2023.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!