Tagasi Kooli kutsub 7.‒12. klasse Fotografiskasse virtuaaltuurile

27. jaan. 2022 Tagasi Kooli - Kommenteeri artiklit

Kes mäletab Michael Jacksoni „Earth Songi“ muusikavideot? Kas meenuvad sealsed emotsionaalsed kaadrid Aafrikast? Video filmis Nick Brandt, kes on Aafrika savannide loomi jäädvustanud juba 20 aastat, jõudnud selle aja jooksul kõige olulisemate loodusfotograafide hulka maailmas.

Kutsume 7.‒12. klasse osalema 10. veebruaril Fotografiska näituse „See tühi maailm. Meile jääb vaid tolm“ e-tuuril. Virtuaalse külastuse eesmärk on anda õpilastele üle Eesti võimalus tunda, et nad on väljapanekul kohapeal.

E-tuuriga tuleb kaasa õpetajatele tunnikava ja õpilastele aktiivõppe harjutustega tööleht, mis kinnistavad saadud teadmisi. E-tuuri võib siduda loodusainete tundidega, ühiskonnaõpetuse ja kunstitunniga, ent oodatud on kõik huvilised.

Fotode autor Nick Brandt on keskkonnafotograaf, kes on jõudnud kõige olulisemate loodusfotograafide sekka maailmas. Fotodel näeme loomi uskumatult lähedalt, üleelusuuruselt, nii nende loomulikus keskkonnas troopikas ja kõrbes kui ka fotolavastuse tulemusena tehiskeskkonnas. Brandt haaras fotokaamera, et teha midagi ära loomade jaoks, kes kliima soojenemise ja linnastumise tagajärjel kaotavad oma elukeskkonna ning kelle arvukus kiirelt kahaneb.

E-tuur maksab ühe õpilase kohta on 2 eurot. Palume õpetajatel koguda koolilt või oma klassist osalevate õpilaste piletiraha kokku ning osta oma klassile piletid siit.

Pileti ostnud õpetajatele saabub info, kuidas e-tuuril osaleda, meili teel kolm päeva enne üritust.

Küsimuste korral võtke julgesti ühendust e-tundide juhi Riina Facecchiaga: riina@tagasikooli.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!