Corelli Music, naistepäev ja ülestõusmispühad

4. veebr. 2022 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit
Lutsoja peretrio – Kersti Ala-Murr, Liis Lutsoja ja Jaak Lutsoja – esitavad tangokuninga Astor Piazolla loomingut 4. ja 5. märtsil. Foto: Kaupo Kikkas

Corelli Music pakub aastal 2022 taas hulgaliselt kauneid kontserte, mis on kõik, nagu kogu Corelli tegevus, seotud meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandiga. Muusikat saab nautida mõisates, kirikutes ja endistes aadlipaleedes üle kogu Eesti, mis on aastal 2004 alustanud Corelli kontserttegevuse tugev eripära võrreldes teiste korraldajatega.

Naistepäev „Mõisaromantika“ sarjas

Corelli kontserdid tähistavad ka mitmesuguseid kirikukalendri ja rahvapärimuse tähtpäevi. Seekord märgivad naistepäeva ja kevadeootust eelmisel aastal ära jäänud salongikontserdid Astor Piazzolla 100. sünniaastapäeva tähistamiseks. 

Uue nimega kavas „Piazzolla võlumaailm“avab4. ja 5. märtsil Kumna mõisas Keila kihelkonnas ja Viljandi mõisas Schloss Fellin suure geeniuse muusikapärandi Jaak Lutsoja peretrio. Andekad muusikud – lauljanna Kersti Ala-Murr, viiuldaja Liis Lutsoja ja rahvusvaheliselt tuntud Jaak Lutsojaakordionil – pakuvad imelise muusikalise rännaku Piazzolla võlumaailma. Nautida saab nii tangokuninga veidi vähem tuntud laululoomingut kui ka instrumentaalseid hitte („Che Tango Che“, „Escualo“, „Adios Nonino“, „Muerte del Angel“, „Los Pajaros Perdidos“ jpt), mida pole vaja tutvustada, enamasti muusikute enda seades.

Ülestõusmispühad sarjas „Kirikupühad Maarjamaal“

Corelli Music rõõmustab taas publikut kontserdisarjaga „Kirikupühad Maarjamaal“, mis sai alguse juba aastal 2006. Seekord tähistavad kontserdid ülestõusmispüha 17. ja 18. aprillil Tartu ja Tallinna kirikutes. Solistid, koor, Corelli Barokkorkester ajastu pillidel ja dirigent Martin Sildos pakuvad kirikuaasta suurima rõõmusõnumiga pühal barokiaja suurvormi, Händeli „Messiast“. Seda mängitakse tihti ka jõuluajal, kuna teos algab Kristus-lapse sünniga. Aga sisuliselt kuulub see suurepärane meistriteos siiski ülestõusmispühadesse.

Loodame südamest, et kõik plaanitud kontserdid saavadki teoks ning meie hea publik saab taas nautida endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses. Püsigem terved ja olgem hoitud!

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!