Eesti Kunstiakadeemia tudengid on oma haridusega väga rahul

25. veebr. 2022 Eesti Kunstiakadeemia - Kommenteeri artiklit
Rõõmus lõpetaja EKA lõputööde festivali TASE ’21 avamisel. Foto: EKA / Silver Tõnisson

Ligi 90% Eesti Kunstiakadeemia (EKA) lõpetanutest soovitab tulla EKA-sse õppima ja on oma haridusega väga rahul – nii selgus akadeemia 2021. aasta lõpetajate rahulolu-uuringust. EKA üliõpilased usaldavad oma alma mater’it ja soovitavad kunstiakadeemias õppimist aktiivselt ka oma tutvusringkonnas, mis on kompliment nii EKA õppejõududele, personalile kui üliõpilaskonnale endale. Nii kooli kui erialade maine on kõrge ka välistudengite seas.

Enim ollakse rahul õpingute ja õppekava ning omandatud pädevustega. Kõrgelt hinnatakse EKA õppekeskkonda, stuudiote ja töökodade võimalusi.

Kolmanda aasta arhitektuuritudeng Helin: „Tunnen, kuidas EKA on minu koht ning kõik on siia teretulnud. Õppejõu ja tudengi vahel ei ole tavapärast distantsi ning valitseb totaalne loomevabadus. EKA-s saab kõik oma ideed ellu viia, kui vähegi tahtmist.“

„Mulle meeldib, et õpe EKA-s toimub väikestes gruppides, mitte suurtes loengusaalides, kus kõik su ümber on võõrad. Lisaks saab siit endale väga tugeva kultuurilise ja sellega seotud üldisemate sotsiaalsete teemade pagasi, millega ma väga rahul olen,“ ütleb graafilise disaini tudeng Villem.

„Looming ja loomingulisus, mis selles majas võimalikuks said, olid parimad motivaatorid õpingute jooksul,“ võtab oma kogemuse kokku uuringule vastanud arhitektuuriteaduskonna vilistlane. 

„Õppejõud aitasid kaasa suuna leidmisel, lisasid julgust, avardasid silmaringi, pöörasid mõttemaailma,“ kirjutab tootedisaini eriala lõpetaja.

EKA õppeprorektor Anne Pikkov kommenteerib rahulolu õppejõududega: „Valdkonna tippude kaasamine EKA-sse on ennast igati õigustanud. Lõpetajad toovad positiivsete aspektidena välja õppejõudude väga häid erialateadmisi ja oskusi. Ülikoolina peame seisma selle eest, et neid siin hoida ja väärtustada, sest tegu on loovisikutega, kes samal ajal aktiivselt kujundavad meie kultuuriruumi.“

Iga-aastase lõpetajate rahulolu-uuringu eesmärk on saada tagasisidet läbitud õppekava, -kvaliteedi ja -korralduse, juhendamise, õppekeskkonna ja nõustamise kohta ning võrrelda lõpetajate antud tagasisidet kahe eelneval aastal läbi viidud uuringu tulemustega.

Selliste soovituste taustal on EKA-l rõõm kutsuda kõiki huvilisi oma silma ja kõrvaga kunstiakadeemiat kogema: EKA avatud uste ja akende päev toimub juba 3. märtsil!

Lisainfo artun.ee/avatuduksed.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!