Iseseisvuspäeval ERM-i kontserdile!

17. veebr. 2022 Sander Tamm Tartu Poistekoori dirigent - Kommenteeri artiklit

24. veebruaril toimub Eesti Rahva Muuseumis Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert „Maailm heliseb“. 

Imelise Eesti koorimuusikaga täidetud 24. õhtupoolikul musitseerivad ERM-is Tartu Poistekoor, neidudekoor Kurekell, Hobikoor, kammerkoor A. Le Coq, Tartu 1. muusikakooli sümfoniettorkester, folklooriklubi Maatasa, solistid ning bänd. Tantsude seaded on loonud Raul Markus Vaiksoo, vahetekstid Anne-Mai Tevahi.
Kontserdiprogrammi tuumiku moodustavad rahvalauludest inspiratsiooni ammutanud artistide, Zetode, Curly Stringsi, Vägilaste, Greibi, Antsude ning Rüüti eriilmeline looming. Koorimuusikale pakub kontrasti multitalent Tiit Kikas, kelle improvisatoorsetes vahelõikudes põimuvad elektroonika ja instrumentaalne virtuoossus. Kõik see on kombineerituna Eesti folkloori, laulude ja tantsudega juurtesse süübiv ning haarav.
Kontserdil dirigeerivad Vilve Maide, Annelii Traks, Ragne Lind, Jana Käär, Heidi Ots, Kaido Otsing, Sander Tamm. Kaasategev on bänd koosseisus Jorma Toots (klaver), Kristjan Häggblom (kitarr), Helin Pihlap (viiul), Tuule Pihlap (karmoška), Vello Annuk (basskitarr, kontrabass), Meelis Pihlap (torupill), Margus Tammemägi (löökpillid).

Kontsert on tasuta ning toimub koostöös Tartu linna ja Eesti Rahva Muuseumiga. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!