Juubelikevad kutsub külla!

4. veebr. 2022 Eesti Noorsooteater - Kommenteeri artiklit
Lavakunstikooli 30. lennu noored näitlejad Juhan Liivi elust ja loomingust kõnelevas lavastuses „Sihtisid pole sel sillal“. Foto: Sabine Burger

Meie teatril täitub 23. märtsil 70 aastat esimesest esietendusest. Mõistagi on värvika juubeliprogrammi tippudeks sisult ja vormilt kõnekad ja publikut kõnetavad uuslavastused. Aastakümnete tipphetki toob publiku ette Nukuteatrimuuseumis ettevalmistatav näitus.

Poolaasta jooksul jõuab Eesti Noorsooteatri lavale viis uut lavastust: Juhan Liivi elu ja loomingu põhjal tõi Mirko Rajas lavakunstikooli 30. lennuga publiku ette sõnalis-pildilise poeesia „Sihtisid pole sel sillal“

Astrid Lindgreni lasteromaani „Röövlitütar Ronja“ dramatiseeringu toob mahuka nukulavastusena lavale Taavi Tõnisson. 

Esmakordselt on meie teatris lavastamas Kersti Heinloo, kelle käe all jõuab publiku ette paruness Eveline von Maydelli siluetikunstist inspireeritud lavastus „Eveline ja Mina“, ning Daniil Zandberg, kes toob lavale Nikolai Gogoli „Sineli“ tõlgenduse nukkudega. Päris uute autoritena teeme koostööd Indrek ja Eva Koffiga, kes loovad uue näitemängu juunis esietenduva suvelavastuse jaoks.

Maikuus toimub Balti visuaalteatri esitlusfestival, mis toob Tallinna kaheksa lavastust Lätist ja Leedust, lisaks saab festivalil ülevaate Eesti omanäolisematest visuaalteatrilavastustest.

Saa osa juubelist kantud poolaastast!

Uuslavastused

  • „Sihtisid pole sel sillal“, Mirko Rajas, esietendus 15.01.22.
  • „Röövlitütar Ronja“, Taavi Tõnisson, esietendus 06.02.22.
  • „Eveline ja Mina“, Kersti Heinloo, esietendus 30.04.22.
  • „Sinel“, Daniil Zandberg, esietendus 10.04.22.

Balti visuaalteatri esitlusfestival toob Tallinna kaheksa lavastust Lätist ja Leedust 27.–29.05.2022.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!