Kellerteatrisse on oodatud igas vanuses põnevushuvilised

4. veebr. 2022 Kellerteater - Kommenteeri artiklit
Stseen lavastusest „Karukskäijad“. Foto: Siim Vahur

Kellerteater on Eesti esimene eksklusiivselt põnevikele, müsteeriumidele ja krimilugudele pühendatud teater, mis asub Tallinna vanalinna serval Paksu Margareta naabruses salapärase õhustikuga püssirohuaida hoones.

Siia teatrisse on oodatud igas vanuses noored põnevushuvilised – lisaks täiskasvanutele pakutakse positiivset närvikõdi ka põngerjatele ja mürsikutele.

Kõige esimene lastelavastus, mis Kellerteatris esietendus ning laste ja õpetajate seas kohe populaarsust kogus, on Georgi Osteri „Õuduste kool“, lavastajaks Virko Annus ja laval näitleja Tarmo Männard. Lavastus on pigem õudusfilmi klišeesid sisaldav paroodia, mitte tõsimeelne õudukas, et tänapäeva noor vaataja mõistaks: ka meid ümbritsevat muutuvat ja ebakindlat maailma on tervislik aeg-ajalt vaadelda läbi huumori-, absurdi- ja irooniaprisma. 

Lavastus sobib vaatamiseks nii algkooli- kui ka põhikoolilastele, sest kõik sellises vanuses lapsed armastavad põnevust ja nalja.

Sügisel esietendus Kellerteatris Põhjala põnevik „Karukskäijad“, mis sobib vaatamiseks alates 4. klassist. Lavastaja Virko Annus, laval Tarmo Männard ja muusik Leanne Barbo. Koos toovad nad noore vaataja ette iidse Põhjala kummalised lood vaprusest, hoolimisest ja karunaha saladusest. Neis peituv salapärane maailm on meie ümber ka praegu, kuigi me seda kohe ei märka. See lavastus on eriline, sest Leanne Barbo mängib seal mitut rahvapilli ja on soovi korral valmis pärast etendust neid lastele lähemalt tutvustama.

Eesti rahvajuttudel põhinev sooloetendus „Pikk tige vanaeit“ on loodud lastele alates 4. klassist, kes enam hea meelega muinasjutte ei loe, aga on valmis kohtuma küsimustega noortest ja vanadest, elust ja surmast, sõprusest ning vihkamisest. Juttude valik on uudne ja üllatav, nagu ka esitus ja helikeel. Selle põneva lavastuse tõi Kellerteatrisse loominguline ühendus Oma Lava. Lavastaja Jaanika Juhanson, laval Liia Kanemägi.

Alates 1. klassist sobib vaadata Oscar Wilde’i maailmakuulsa teose ainetel sündinud lavastust „Canterville’i kummitus“. Lavastajad Sandra Lange ja Teele Uustani ning laval Sandra Lange. Lavastuses seisab lord Canterville’i vaim silmitsi tänapäeva perekonnaga, kes teda oma nutiseadmete tagant eriti ei märka, ning kui see lõpuks juhtub, ei avalda see neile oodatud mõju. Pigem juhtub vastupidi ja hoopis vaimu hakatakse nüüd kiusama.. 

Piletid ja info kellerteater.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!