Kui muusika ja teater on Sinu teemad, siis EMTA on Sinu ülikool!

25. veebr. 2022 EMTA - Kommenteeri artiklit

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) tähendab sadat ja kahte aastat muusika- ja teatrihariduse kogemusi, mis loob tugeva klassikalise aluspinna, et tegutseda moodsa ülikoolina tänapäeval.

EMTA-s õpetavad väljapaistvad loovisikud, teadlased ja oma ala spetsialistid. Tihe kontakt õppejõududega loob ühelt poolt intensiivse, kuid teisalt mõnusa ja individuaalse ning koostööl püsiva õppe.

EMTA pakub rahvusvahelist õpikogemust. Oleme uhked, et kõrvuti Kölni, Leipzigi, Müncheni ja teiste tipptasemel muusikakõrgkoolidega oleme mainekas rahvusvahelises kõrgharidusasutusi järjestavas edetabelis QS World University Rankings esituskunstide pingereas tugeval 51.–100. positsioonil.

Mida EMTA-s õppida saab?

 • Muusika interpretatsioon – klahv-, keel-, puhk- ja löökpillid, klassikaline laul,  kooridirigeerimine (bakalaureuse- ja magistriõpe), kammeransambel, saateklass, sümfooniaorkestri dirigeerimine, puhkpilliorkestri dirigeerimine,
  varajane muusika (magistriõpe)
 • Helilooming ja muusikatehnoloogia – helilooming, elektroakustiline ja audiovisuaalne looming ning helirežii (bakalaureuse- ja magistriõpe)
 • Džässmuusika (bakalaureuse- ja magistriõpe)
 • Pärimusmuusika (bakalaureuseõpe)
 • Kaasaegne improvisatsioon (magistriõpe)
 • Nüüdismuusika interpretatsioon ja loome (magistriõpe, ühisõppekava Stockholmi kuningliku muusikakõrgkooli, Lyoni konservatooriumi ning Hamburgi muusika- ja teatrikõrgkooliga) – järgmine vastuvõtt 2024. aastal
 • Kaasaegsed etenduskunstid (magistriõpe) – dokumentide vastuvõtt 1. märtsini 2022
 • Muusikauuringud ja -korraldus (bakalaureuseõpe)
 • Muusikateadus (magistri- ja doktoriõpe)
 • Muusikapedagoogika (bakalaureuseõpe)
 • Muusikaõpetaja (magistriõpe, ühisõppekava Tallinna Ülikooliga)
 • Interpretatsioonipedagoogika (bakalaureuse- ja magistriõpe)
 • Kultuurikorraldus (magistriõpe, ühisõppekava Estonian Business Schooliga) – järgmine vastuvõtt 2023. aastal
 • Lavakunst (bakalaureuseõpe) – lavastaja ja dramaturgi õppesuunal 2022. aastal vastuvõtt lõppenud, järgmine vastuvõtt 2026. aastal; näitleja õppesuunal dokumentide vastuvõtt kuni 31. märtsini 2022, järgmine vastuvõtt 2024. aastal
 • Teatrikunst ja teatripedagoogika (magistriõpe) – 2022. aastal vastuvõtt lõppenud
 • Muusika- ja teatrikunst (doktoriõpe)


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!