Õpetajate Leht 4. veebruaril

2. veebr. 2022 - Kommenteeri artiklit

Kas riigigümnaasiumide juurde võiksid tulla ka progümnaasiumid?

Kümne aastaga on hoogsalt rajatud riigigümnaasiume ja koolivõrgu programmi kohaselt peaks neid järgmisel aastal olema juba paar tosinat. Siht on pakkuda Eesti eri piirkondades võrdselt kvaliteetset gümnaasiumiharidust. Ehk tasub järgmisena sihikule võtta põhikooli viimase aste ja riigigümnaasiumide tiiva alla võtta ka progümnaasiumi klassid?

Zoomile EI? Põgus pilguheit distantsõppe metoodikale

TTÜ õppejõud Birgy Lorenz ja Kaido Kikkas selgitavad, miks on kahjulik matkida veebis tavalisi kontakttunde, ja toovad oma praktikast näiteid, kuidas saab distantsõpet palju tõhusamalt läbi viia. Eelkõige soovitavad nad pikki iseseisvaid töid võimalusega kogu aeg nõu küsida.

„Tähtteose kiirkursus“ annab lühiülevaate klassikute teostest

2021. aasta muuseumihariduse edendaja on Eesti kirjanike muuseumide ühing projektiga „Tähtteose kiirkursus“, mis koondab üheteistkümne muuseumi koostöös valminud 19 lühivideot meie klassikute tuntud ja vähem tuntud teostest. Mis žüriid võitja puhul võlus? Kuidas videod valmisid? Milline on õpilaste ja õpetajate tagasiside? Kuidas eesti kirjandusele rohkem tähelepanu pöörata?

Kärdlasse luuakse hariduslinnak

Hiiumaa suurima, Kärdla põhikooli uus hoone sai nurgakivi. Õpilased hakkavad selles õppima juba 1. septembril. Lõplikult valmib uus hoone 2022. aasta lõpuks ja siis kujuneb mitmest lähestikku asuvast õppeasutusest Kärdla keskele hariduslinnak. 

Väsimatu teadushuvi õhutaja

Õpetajate Lehe küsimustele vastab Viimsi Kooli direktor Peeter Sipelgas, kelle algatus ‒ teadmiskeskus Collegium Eruditionisi loomine ‒ valiti 2014. aasta teoks.

Üks suurus sobib kõigile ei kehti ka kaugõppes 

Õpilaste massiline distantsõppele jäämine ajendas MTÜ Eesti Talendikeskuse talveseminaril kaugõppega seotut analüüsima andeka õppija seisukohast.

KULTUURISÜNDMUS

Kultuurikülgedelt leiab põhjaliku ülevaate, milliseid lavastusi, filme, näitusi, kontserte tasub kevadhooajal vaatama-kuulama minna.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!