Superägedate õpetajatega kool kutsub tutvuma

25. veebr. 2022 - Kommenteeri artiklit
Oma kätega proovimine jääb paremini meelde ja annab tõuke otsustada oma karjääri üle. Pildil kujundaja eriala töötuba Kuressaare Ametikoolis. Foto: Taavi Tuisk

Olen Kuressaare Ametikoolis järjepidevalt uurinud õppijatelt, mis neile meie kooli puhul kõige rohkem meeldib. Nii mõnigi on juba mitmendal ringil. Näiteks on aasta tagasi lõpetanud koka eriala ja nüüd õpib kondiitriks või ärikorralduse spetsialistiks.

Küsitluste vastuseid uurides eristub selgelt, et kuigi kooli õhkkond, sisseseade ja kaaslased on olulised, loovad kooli tugevuse eelkõige õpetajad. Siin mõned nopped jaanuaris tehtud küsitlusest.

„Professionaalsed õpetajad, paindlik tunniplaan ja jääb aega ka vaba aja asjadega tegelemiseks.“ – Kokk (vanuserühm 15–19).

„Äärmiselt toredad ja sõbralikud õpetajad.“ – Lapsehoidja (30–39).

„Õpetajate hool mistahes olukorras.“ – Stilist (15–19).

„Superõpetajad ja väga meeldiv õhustik.“ – Kujundaja (60+).

Töötanud ametikoolis enam kui kümme aastat ja igal aastal ka õpetanud, olen saanud aru, et ametikooli tugevus on õpetajate erialane pädevus ning paindlik ja hoolitsev suhtumine õppijatesse.

Oleme paindlikult lähenenud ka sellele, kuidas ametikooli näidata ja huvilistele tutvustada. Seetõttu ei pane me paika avatud uste päevade kuupäevi. Oleme avatud kõigile, kes soovivad tulla, ja leiame üheskoos aja, millal huvilistele ametikooli näidata, õpetajate ning tulevaste rühmajuhatajatega kohtuda.

Just kohale tulles saavad tulevased õppijad parema ettekujutuse, mida ametikool ja siin õppimine tähendab. Kohaletulek ja kiire tutvus kooli keskkonnaga ergutab tõhusalt karjääriõpet. Võib-olla saab tulevasele õppijale just siis selgeks, et tal on valikuvariandid ja valimine on möödapääsmatu.

Tänavu sügisel saja-aastaseks saav Kuressaare Ametikool tegutseb kahes ja pooles asukohas: Kuressaare kesklinnas, siit viie kilomeetri kaugusel asuvas Tehnoloogiamajakas ning väiksemas tekstiilkäsitöö majas Kuressaares. 

Oleme korraldanud ametikooli tutvustavaid ringkäike ja üritusi mitmel moel vormides vastavalt sellele, millised on külaliste huvid ja ootused. 

Valida saab näiteks kolmetunnise programmi, kus tutvutakse mitme õppekompleksiga. Sellele lisanduvad töötoad, kus noored saavad käed külge panna. 

Igal aastal oleme võõrustanud ka näiteks perekondi, kui vanemad tulevad koos lapsega mandrilt konkreetse erialaga tutvuma. Oleme siis kokku leppinud kohtumised õpetajatega, näidanud õpilaskodu ja teisi olmeruume.

Paindlikkus on üks Kuressaare Ametikooli arengukavas välja toodud väärtustest. Seega kutsume teid külla ja oleme seejuures paindlikud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!