Täna avatakse pidulikult Eesti esimene valikainete kool gümnasistidele – programmis Villemdrillem ja rahatarkuse debatt

16. veebr. 2022 Haridusalgatus Edumus - Kommenteeri artiklit
Rahatarkuse debatt. Foto: Jakob Meier

Villemdrillemi esinemise ja noorte rahatarkuse debatiga saab täna kell 16 piduliku avapaugu Eesti esimene täielikult distantsõppel põhinev valikainete kool gümnasistidele Edumus School.
Edumus Schooli virtuaalsel avaüritusel arutlevad noored investorid ja ettevõtjad, kuidas saada rahatargaks. Meelelahutuse eest hoolitseb Villemdrillem ja ülekannet korraldab Miltton Events.
Debatti juhib investor ja rahatarkuse kursuse õpetaja Kristofer Vähi. Haridusidu Edumus asutaja Maria Rahamägi, „Rakett 69“ vilistlane Ott-Kaarel Vään ja Tallinna Reaalkooli õpilane Karl Mattias Arulepp arutlevad, kuhu peaks noored oma aega ja raha investeerima. Arutelu toetab sisulooja Grete Anete Karpov.
Virtuaalüritusega saab liituda 16. veebruaril kl 16‒17 Edumus Schooli Facebookis.
„Edumus Schooli pilootlennus õpib eri kursustel üle 250 gümnasisti. Võime uhkusega öelda, et Eesti esimene valikainete kool on täna sama suur kui keskmine keskkool. Toome distantsõppes kokku tulevased arhitektid, diplomaadid, rakendusbioloogid ja sotsiaalmeedia turundajad igast maakonnast ja erinevatest koolidest,” ütles haridusalgatuse Edumus asutaja Maria Rahamägi.
Edumus Schooli ettevõtluskursuste partneri, Junior Achievement Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnuljõuavad õpetajate kõrval koolidesse majandusteadmisi jagama järjest enam ka ettevõtjad.
„Kuigi gümnaasiumiastmes on majandus- ja ettevõtlusõpe valikaine ning kool peaks seda igale soovijale võimaldama, siis alati ei ole seda võimekust. Huvi rahatarkuse teemade vastu kasvab aga iga aastaga. Siin tulebki appi Edumus School,“ laususLoor.
Edumus School pakub gümnaasiumiõpilastele distantsõppes praktilisi valikainete kursuseid, mida annavad õpetajate asemel sellel alal tegutsevad professionaalid. Valikus on üle 15 aine, nagu arhitektuur, diplomaatia, mängude disain, rahatarkus, rakendusbioloogia, rahvusvaheline projektijuhtimine, reklaam sotsiaalmeedias, ringmajandus ja väitlus. 

Edumuse valikainete kooli saavad õpilased end kirja panna kodulehel school.edumus.ee.
Edumus School on distantsõppe valikainete kool, kus kõik kursused vastavad riikliku õppekava nõuetele. Eesti, inglise ja vene keeles kursused on mõeldud gümnaasiumiõpilastele üle Eesti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!