Üleriigiline huvihariduskonverents keskendub seekord teekonnale iseendast teineteiseni

25. veebr. 2022 Marit Tarkin huvihariduskonverentsi korraldustoimkonna liige - Kommenteeri artiklit
Hetk virtuaalsest konverentsist 2021. Foto: erakogu

Üle-eestiline, järjekorranumbrilt juba seitsmes huvihariduskonverents „Mis tuuled puhuvad?“ kutsub taas noortega töötavaid inimesi Saaremaale kaasa mõtlema ja põnevatel teemadel arutlema. Seekordne konverents alateemaga #teineteisele toimub 21. ja 22. märtsil Thule Kojas Kuressaares, peakorraldajateks Saaremaa vallavalitsus ja Kuressaare Nooruse Kooli huvikool Inspira. 

Konverentsi eesmärk on kord aastas kokku tuua noortega töötavad inimesed, arutleda üheskoos olulistel teemadel, jagada kogemusi, kuulata põnevaid ettekandeid oma ala tippudelt ning hoida valdkonna jaoks olulised teemad arengus.

2021. aasta konverents toimus olude sunnil virtuaalselt. Tähelepanu keskpunktis oli noorsootöö ja mitteformaalne haridus ning küsimus „Miks üldse“. Kogu ettevõtmine pälvis osalejate sooja heakskiidu, põhimõtteline küsimus „Miks?“ sai hulgaliselt argumenteeritud vastuseid ja süstis keerulisse pandeemiaaega energiat edasi toimetada. 

Sel aastal on korraldajad fookusesse võtnud teekonna iseendast teineteiseni. Keskendutakse jagamisele, märkamisele ja toetamisele. 

Kaks konverentsipäeva toovad osalejateni kireva esinejate gamma ja juttu tuleb nii andekusest, rahast, spordist kui kultuurist üldisemas mõttes. Konverentsil esinevad teiste hulgas haridus- ja teadusministeeriumi inimesed noorte- ja andepoliitika osakonnast. Juhataja Riin Tamm valgustab, millised sihid seab ja seosed loob uus noortevaldkonna arengukava 2021–2035 ja Tormi Kotkas avab huvihariduse sisu. Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekava programmijuht Lii Araste arutleb huvijuhi muutunud rolli üle. Kohal on ka riigikogu aseesimees Hanno Pevkur, kes pöörab oma ettekandes tähelepanu noortespordi arengule. Kristina Masen, Põlva valla noorsootöö keskuse juhataja, mõtiskleb, kuidas noorsootööd nähtavamaks teha; Tallinna Ülikooli õppejõud ja haridusteadlane Halliki Põlda avab andekuse nüansse. Kahe päeva jooksul on võimalus kaasa mõelda ja arutleda väga erinevatel teemadel ning samas vestelda ja kokku saada ametikaaslastega üle Eesti. Konverentsi juhib ETV saatejuht Margus Saar.

Ootame osalema kõiki huvilisi, kes on üht- või teistpidi huviharidusega seotud. 

Registreerimine on avatud alates 18. jaanuarist. Konverentsi kava, esinejad ja muu oluline info on jooksvalt leitav huvihariduskonverentsi kodulehelt https://nooruse.edu.ee/huvihariduskonverents/, samuti Facebookist ja varsti ka Instagramist. 

Kohtumiseni konverentsil! 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!